Stan od 90 kvadrata

Tražila sam stan koji treba temeljitu obnovu jer sam htjela vidjeti kako je biti dizajner interijera

Da nije postala odvjetnica, možda bi se bavila uređenjem interijera, jer to je ono što je oduvijek zanima. Danas vas vodimo u njezin stan koji je vrlo polako opremala

Tražeći svoj prvi pravi stan, Bev Wilson nije gledala samo na lokaciju i kvadraturu. Važno joj je bilo i to da stan koji kupi pruža mogućnost da ga uredi sama, po svojim afinitetima. Bev je odvjetnica, živi na Brooklynu, ali uvijek ju je, kaže, zanimalo uređenje interijera. Kako se time nije profesionalno bavila, rad na vlastitom prostoru bio joj je prva prilika da se okuša u poslu svojih snova – uređenju interijera. Stan je, inače, na odličnoj lokaciji i ukupno ima 90 četvornih metara.

- Kupila sam stan koji je prije toga punih deset godina bio u najmu, i nije bio u dobroj formi kad sam ga prvi put vidjela. Hitno mu je trebalo uređenje. Na zidovima i stropu su bile fleke, podovi su bili gadno oštećen, drvenarija se gulila, a u svakoj sobi najvidljiviji detalj bio je starinski otvor za klimatizaciju – prisjeća se odvjetnica.







No, zahvaljujući oku za pravu vrijednost nekretnine, prepoznala je u ovom stanu potencijal i pretvorila ga u dom kakav je željela.

Vlasnica stana voli kada se moderni minimalizam susretne s tradicionalnim ukrasnim predmetima, kao što su primjerice stari tepisi kojima je definirala izgled nekoliko prostorija. Ne treba ni spominjati da u tepisima i mekim tkaninama najviše uživa njezina mačka.

Stan je izvrsno osvijetljen prirodnim svjetlom. I to je jedan od razloga, kako ističe vlasnica, što ga je kupila iako je bio u vrlo lošem stanju.





Njezin savjet svima: ne žurite s uređivanjem niti s opremanjem stana. Potrebno je neko vrijeme da vam prostor “legne”, smatra ova odvjetnica, kojoj je drago što nije kupovala stvari za stan samo zato da u njemu ispuni prostor. Kad je došlo vrijeme za kupnju namještaja i dekorativnih predmeta, stan je već imao svoju “vibru” u koji se svaka stvar uklopila.




Grube otvore za klimatizaciju koji su se vidjeli u spavaćoj i nekim drugim sobama prekrila je drvenim oplatama. Danas su joj, kaže, te oplate jedan od najdražih elemenata u sobama!




Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:19