Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa

U Iki se uskoro otvara najluksuzniji boutique hotel u Hrvatskoj

Dizajn potpisuje međunarodno priznati arhitektonski studio Artelior. Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa investicija je vrijedna 80 milijuna kuna, a otvorit će čak 40 radnih mjesta

Ika pokraj Opatije mjesto je budućeg najluksuznijeg hrvatskog boutique hotela s pet zvjezdica, koji u travnju otvara tvrtka poduzetnika Pave Zubaka. Ukupna vrijednost projekta, navode investitori, iznosi 80 milijuna kuna.

Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa uređuje međunarodno priznati arhitektonski studio Artelior s uredima u Zagrebu i Londonu, a sam hotel je smješten unutar prirodnog parka veličine pet tisuća kvadrata te je podzemnim tunelom ispod šetnice Lungo Mare povezan s privatnom plažom koja omogućava i vez za brodove.

- Ikador kao boutique hotel obuhvaća osam luksuznih soba i šest ekskluzivnih suiteova, u kojima sveukupno može primiti 42 osobe. Veličina najmanje sobe iznosi 50 kvadrata s terasom, dok se suiteovi pružaju na 80 kvadrata s terasom. Hotel se ističe i najluksuznijim predsjedničkim apartmanom veličine čak 280 kvadrata te 145 kvadrata terase - kaže Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing i korporativne funkcije u Zubak grupi.

IMPRESIVAN POGLED

Već i prije otvorenja Ikador je postao član vodeće hotelske asocijacije luksuznih hotela, The Leading Hotels of the World, čemu je zasigurno pridonio i prvi ekskluzivni Riva Lounge u Hrvatskoj koji će se nalaziti u sklopu hotela.

- Riječ je o četvrtom Riva Loungeu na svijetu, nakon onih u Monte Carlu, Veneciji i na Mikonosu, što Opatiju stavlja u red najprestižnijih i najekskluzivnijih svjetskih destinacija. Namjera je investitora stvoriti cjelogodišnju turističku destinaciju, stoga se u širokoj ponudi Ikadora ističu spa i fitness sadržaji koji zauzimaju cijeli treći kat, s kojeg se pruža impresivan pogled na opatijsku rivijeru - opisuje Trbović.

RESTORAN

U Ikadoru će se, naravno, nalaziti i vrhunski a la carte restoran za 50 gostiju, cigar bar, grijani vanjski bazen s morskom vodom te podzemna garaža s punionicom za električne automobile. Za uslugu će biti zaduženo 40 djelatnika, većinom zaposlenih za stalno jer je planirano da hotel bude otvoren cijele godine. Ponukani svjetskim primjerima luksuznih hotela u pogledu brige za zaposlenike, na posjedu će biti i depandansa za njihov smještaj, a uskoro će biti raspisani natječaji za preostala radna mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:11