INTERIJER OD 60 KVADRATA

Udoban, prepun svjetlosti i pozitivne energije

 

Udoban, prepun svjetlosti i pozitivne energije, ovaj interijer, već na prvi pogled stvara osjećaj bliskosti. U 60 četvornih metara stambenog prostora Kasia i Michał Dudko iz studija Formativ slušajući potrebe i interese mlade obitelji osmislili su uređenje ovog modernog dvosobnog stana u kojem dominiraju bijela boja i boja drva. Prozračan, razigran i topao prostor dobiven je razbijanjem bijelih površina svijetlim drvom, koje se provlači kroz cijeli stan. Od sjenila na prozorima i zidovima do detalja na policama i ormarima, ova kombinacija osim što je pridonijela većem volumenu interijera, u isto vrijeme nije umanjila dominantnu bijelu te je ostavila dovoljno prostora za svijetlosive detalje.

Interijer se sastoji od dnevne otvorene zone u kojoj su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica te intimne zone koju čine spavaća soba s radnim kutom i kupaonica.

Glavni zahtjev vlasnika bilo je uređenje s puno svjetla pa je tako mali ulazni hodnik koji odvaja ulazni dio od dnevne zone umjesto zida dobio modernu otvorenu policu postavljenom duž cijelog hodnika, koja je unijela u mračni dio stana dovoljnu količinu dnevnog svijetla.

Osim toga, interijer obiluje ugradbenim ormarima za smještaj stvari u bijeloj boji s detaljima od drva što im daje dodatni šarm. Spavaća je soba također vrlo moderno opremljena, ukrašena je zidnom tapetom u istoj svijetlosivoj boji kao i jastuci na uzglavlju kreveta. Ista je nijansa svijetlosive boje odabrana za tuš kabinu kupaonice i dio zida.

Foto: Tom Kurek

Izvor: www.formativ.pl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:43