DIVAN STAN

Šarmantan i intiman stan od 46 kvadrata: Nenametljivi dom koji očarava svojom jednostavnošću

 Alvhem
Dobrodošli doma je natpis koji bi ovaj stan mogao držati na svom ulazu za sve posjetitelje

Ljepota doista leži u jednostavnosti i ponekad je apsolutno nenadmašna. Ne poričemo da volimo vidjeti i raskošne, prostrane stanove koji obiluju dizajnerskim detaljima od kojih vam pamet stane, ali ima nešto teško objašnjivo u tim nenametljvim manjim prostorima koji uvijek nekako privuku pozornost svojim šarmom.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

To nam se dogodili kada smo uočili ovaj predivni stan od 46 metra četvornih u Gothenburgu u Švedskoj. Listali smo fotografiju za fotografijom i jednostavno nismo mogli prestati. Cijelo vrijeme smo očekivali da ćemo uočiti nešto na što ćemo staviti naglasak i moći reći da je to razlog naše hipnotiziranosti, ali na to nismo naišli. Okupirao nas je jedna ugođaj prisnosti i skromnosti, jedne lakoće koja poziva da uzmete knjigu i zavalite se na kauč okupani predivnim prirodnim osvjetljenjem i da zaboravite na vanjski svijet.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Kombinacija svijetlo sive, zemljanih boja i mnoštva biljaka dobro ocrtava jednu ugodu boravljenja u ovakvom prostoru. Na samom ulazu u stan dočekuje vas hodnik u jednom toplom kontrastu tamnog drvenog poda i besprijekorno bijelih zidova. Taj isti zanimljivi pod koji odiše toplinom i jednim starinskim štihom nastavlja se u dnevnom boravku gdje na svom karakteru dobiva još više osvijetljen zavidnom količinom dnevnog svjetla. Ostatak boravka se na trudi nametati ni u kojem obliku. Jednostavna siva sofa, tepih od jute i stolić za kavu koji se pobratio s podom u kombinaciji s biljkama izvrsno slažu boho i skandi stil u koje smo već dugo vremena svi zaljubljeni.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Desno od hodnika se nalazi kuhinja koja također ima svoj kontrast u odabiru poda i boje zidova. Stilska priča se nastavlja i u ovom dijelu. Police i blagovaonski stol u prirodnoj boji drva imaju jedan antikni izgled što je savršena protuteža glatkim i sjajnim linijama kuhinje.

image
Alvhem
image
Alvhem
image
Alvhem

Spavaća soba je nešto odvažnija i daje si pravo na malo drame. Paleta sivih tonova vlada prostorom, ali zelenilo biljaka i prirodno osvjetljenje natječu se za glavnu sporednu ulogu koja formira cijeli ovaj prostor. Prisnost i udobnost nije ni ovdje izostala, s nekoliko dobro raspoređenih i šarmantnih detalja ovaj prostor je sasvim poštena konkurencija dnevnim prostorima.

image
Alvhem
image
Alvhem

Ne znamo za vas, ali mi smo se zaljubili. Jer na karaju krajeva što je više potrebno za jedan dom nego da se tu osjećate ugodno i sigurno i da želite stalno boraviti u njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:12