Skandinavski interijeri

Ugodan i prozračan stan tročlane obitelji

U švedskom gradiću Nacka u blizini Stockholma nalazi se ovaj stan od 83 metara kvadratnih, savršen za tročlanu obitelj. Ulazni hodnik vodi od vrata do klasičnog otvorenog rasporeda kuhinje, blagovaone i dnevnog boravka koji izlazi na balkon s pogledom na jezero Järla. Namještaj je većinom tipično bijel i jednostavan, uz iznimku kauča u dnevnoj sobi koji je grublje teksture i tamne boje, te vintage crvenkaste fotelje.

Balkon je iskorišten kao udoban produžetak dnevnog boravka. Pod mu je obložen drvenim letvicama, a namještaj je namijenjen za uživanje. Ostakljen je kako bi se na njemu moglo boraviti u svim vremenskim uvjetima.

Dječja i spavaća soba nalaze se jedna uz drugu, od kojih je dječja na samom uglu pa tako ima prozore na čak dvije strane. Dječja soba je nježna i vedra, prepuna simpatičnih vizualnih detalja.

U lijepoj kupaonici iskorišten je kontrast poda i zida koji se razlikuju ne samo po boji nego i obliku samih pločica. Sušilica i perilica, obavezna kombinacija kućanskih aparata u skandinavskim zemljama, prekrivene su pločom u jednom komadu, čime je dobivena ploha za odlaganje kozmetike i odjeće. Šarmantan detalj je i samostojeća kada koja daje pomalo retro dojam.

Izvor: Bjurfors.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:59