Urbano i 100 posto hrvatsko!

Frizerski salon Urban u zagrebačkoj Škrlčevoj ulici

Prilikom uređenja frizerskog salona Urban u zagrebačkoj Škrlčevoj ulici inzistiralo se na hrvatskim dobavljačima i tradiciji izrade

Krešimir Bezjak zasigurno je jedan od najutjecajnijih frizera regije. Njegova se obitelj frizerstvom bavi već više od 60 godina, a Krešimir je, nastavljajući obiteljski zanat, karijeru gradio uz najprestižnija svjetska imena struke kao što su Vidal Sassoon, Sanrizz, Burlingtons i Mahogany, osvajao je brojna priznanja i nagrade za svoj rad, da bi vlastitu tvrtku osnovao u Hrvatskoj prije 14 godina. Danas tvrtka Urban ima tri frizerska salona u Hrvatskoj: u zagebačkoj Škrlčevoj je glavni salon, ujedno i sjedište tvrtke, u Ilici je salon užurbanijeg ritma, a u Splitu je salon ispunjen temperamentom Dalmacije.

Ovu kratku povijest doznali smo posjetivši salon u Škrlčevoj ulici, i to ne kako bi se naručili za frizuru, nego smo načuli kako je prostor doživio pravu preobrazbu. – Istina, uređenje salona planirano je vrlo pomno i razrađen je svaki detalj, a posebna pažnja usmjerena je na odabir materijala čija je implementacija u prostor predstavljala izazov i zahtijevala natprosječnu vještinu izvođača dajući im samim time dodatnu vrijednost – prepričava nam Bezjak i dodaje kako su inzistirali na namještaju rađenom najzahtjevnijim tehnikama rada hrvatskih majstora iz stolarije Knapić. Tako su svi drveni dijelovi izrađeni od furnira oraha koji je sam po sebi vrlo osjetljiv materijal, a prilikom izrade zaobljenih vanjskih linija i unutarnjih ravnih sa spojevima pod kutem, do punog je izražaja došla natprosječna vještina obrade.

– Takvom izradom dobivena je još jedna vizualna i taktilna dimenzija namještaja – ističe i dodaje kako su zidovi obloženi kaljenim staklom i MDF-om u visokom sjaju, dok je boja kojom je lakiran MDF aplicirana na poleđinu stakla u smeđoj boji čime se dobila vizualna usklađenost, ali i posebna nijansa koja se ne nalazi u standardnoj ton karti. – Sam način ugradnje stakla kao savršeno ravnog materijala u prostor koji se nalazi u starogradnji u kojoj neravnine i nepravilni kutevi predstavljaju standard bio je pravi izazov u izvedbi i tražio je veliku preciznost kod izrade i montaže – dodaje.

Zanimljiva je priča i oko poda. Naime, pod je obložen keramičkim pločicama velikog formata, a na pojedinim je dijelovima obložen vinilom, relativno novim materijalom, u dekoru oraha koji je dao posebnu toplinu prostoru i dodatno istaknuo drvene dijelove namještaja. Nadalje, standardna rasvjeta gotovo je u potpunosti zamijenjena LED rasvjetom, a pažljivim odabirom boje i jačine svjetla prostor je još više dobio na atraktivnosti i prozračnosti. Posebnu čar i posebnost prostoru daje i velika terasa s vrtom u kojem klijenti uživaju u ispijanju kavice i čitanju novina dok im se na glavi razvija boja ili pramenovi.

– Preuređenje salona zapravo je samo jedan dio procesa u novom smjeru kojim Urban kreće, a cilj je potpuni individualizirani pristup svakom klijentu i kreaciji, s hedonizmom u pristupu, komforu i usluzi. Također, uskoro u Ilici pripremamo veliko iznenađenje o kojem ćemo vas obavijestiti – sa smiješkom najavljuje Krešimir Bezjak pri našem odlasku.

Foto: Agneza Gaura

Više informacija o tvrtki Urban potražite ovdje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:49