KUĆA ZA ODMOR IZ SNOVA

Vikendica od kontejnera koja služi za savršen bijeg od svakodnevice

Jednostavna, a opet neobična kuća koja plijeni pozornost osvojila nas je na prvi pogled. Evo zašto...

Ova kuća za odmor od 42 kvadrata u koju vas danas vodimo zapravo je rezultat funkcionalnog spajanja dva standardna kontejnera različitih veličina. Iako je vanjski prostor ukrašen prvenstveno velikim ostakljenim prozorima koji pružaju dovoljnu količinu svjetlosti, ne smijemo zanemariti ni interijer suvremenog dizajna.

Konačna odluka za postavljanje kontejnera umjesto klasične konstrukcije na kraju se pokazala kao savršeno (i mnogo jednostavnije) rješenje koje je značajno smanjilo troškove izgradnje nudeći pritom jedinstvenu strategiju dizajna.

U želji dizajnera za što većom modernizacijom interijera ove vikendice, prvenstveno su se fokusirali na stvaranju kohezivne dnevne zone (dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica) uz korištenje prirodnih materijala od kojih, dakako, prevladava drvo.

Za razliku od dnevne zone u kojoj prevladavaju nešto tamnije boje, u spavaćoj sobi u središtu pozornosti je bijela podloga, također napravljena od drveta. U prostoru se ističu jedino tamnoplavi komadi namještaja koji savršeno 'razbijaju' eventualnu monotoniju. Spavaća soba tako djeluje dinamično, ekspanzivno i svijetlo.

Iako je bijela boja nijansa koja prevladava i u kupaonici, izbjegnut je bilo kakav osjećaj sterilnosti ili ispraznosti u prostoru. Kako? Pa stvar je isključivo u detaljima. Bijela je zapravo vrlo zahvalna boja u interijerima jer može biti temelj bilo kojeg uređenja i bilo koje palete boja. Dizajneri su se fokusirali na tamnim detaljima zahvaljujući kojima je kupaonica postala skladno uređena i lijepa.

Kontejneri koji su korišteni kao osnova ove vikendice izrađeni su od održivih materijala, mogu se reciklirati, odolijevati vremenskim neprilikama i izdržati veliki teret, a ono najbolje je da do svojih vlasnika dolaze već unaprijed sagrađeni.

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 05:51