odnijela nagradu

Vila LaDominika kod Pule: Zavirite u najbolju luksuznu kuću za odmor u 2021. godini

 LUMINUS MOD
Nagrade su dodjeljivane u devet kategorija, a u užem izboru bila su 62 projekta iz 11 zemalja

U organizaciji European Holiday Home Associationa potkraj 2021. godine održan je izbor za najbolju obiteljsku kuću za odmor.

image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD

Nagrade su dodjeljivane u devet kategorija, a u užem izboru bila su 62 projekta iz 11 zemalja. U kategoriji najbolje luksuzne kuće za odmor nagradu je osvojila Vila LaDominika kod Pule, vlasnika Natalije i Alana Šerbineka. Projekt potpisuje arhitekt Damir Mareković.

Kuća površine 490 četvornih metara nalazi se na 9100 kvadrata zemljišta u mirnom dijelu mjesta Jurišići u Istri. Na prvi pogled djeluje klasično i konzervativno, no tlocrt je sve osim klasičnog te podsjeća na leptira. Svi fasadni zidovi su zaobljeni i u krivuljama, čime je dobiven organski, prirodni, pomalo nenametljiv izgled.

image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD

Prizemlje kuće predviđeno je kao jedinstveni prostor s boravkom i kuhinjom, a tu su i prostor za odmor (biljar), sauna, trim-kabinet te maleni dječji kutak. Iz prizemlja na kat vode staklene stepenice, koji su naručene online, prekomorskim kontejnerom. Na katu je spavaći dio s četirima sobama i pripadajućim kupaonicama.

image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD
image
LUMINUS MOD

- Povezivanje vanjskog i unutarnjeg prostora omogućeno je velikom staklenom stijenom te organizacijom prostora. Kuhinja, blagovaonica te soba za odmor smještene su blizu vanjskog dijela, pa taj unutarnji segment s bazenom u blizini čine cjelinu. Ne smijemo zaboraviti ni sjenicu s roštiljom i vanjskim zahodom koji čine 'sveto trojstvo' odmora: blagovaonica, bazen i roštilj - kaže arhitekt i dodaje da je custom-made minigolf teren dodana vrijednost projektu. www.ladominika.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:14