stan na dvije etaže

Ženstven, elegantan i s puno stila uređen dom

Meki i umirujući prostor predstavlja savršen opis ovog stana od 130 četvornih metara u mjestu Lakeview u saveznoj državi Illinois u SAD-u. Vlasnica stana ljubiteljica je neutralne palete boja pa se zato pri uređenju poslužila različitim nijansama bijele kako bi dodatno istaknula glavnu arhitektonsku značajku svojeg prostora, a riječ je o predivnom zidu od opeke i upečatljivim stropovima. U stanu je ostvarena ženstvena atmosfera iako je samo uređenje suzdržano, s jasnim linijama koje ne sprječavaju da se stan doima toplim i primamljivim.


Stan se proteže na dvije etaže, pri čemu je prizemlje s dnevnom sobom, blagovaonicom i kuhinjom razigranije zbog zemljanih tonova opeke i drva, dok je na katu prostor uređen u skandinavskom stilu, s bijelim podovima i u bijelo obojenom opekom na zidovima te bez suvišnog namještaja minimalistički je i prozračan.

Dnevni boravak nalazi se uz velike prozore u dnu prostorije pa je svijetao i osunčan. Namješten je udobnim kaučem, foteljom i stolicama koje su smještene na bež tepih, a dodatno ukrašen zanimljivim rasvjetnim tijelima, razigranim jastučićima i biljkama. Stolić za kavu u središtu boravka izrađen je od mramora i vlasnici je posebno drag komad namještaja jer je vintage komad koji je pronašla na sajmu starog namještaja. Pažnju privlači i veliko ogledalo u masivnom okviru koje dodatno proširuje prostor.






Iduća zona u prostoru je blagovaonica koju čini dugi bijeli stol okružen stolicama karakterističnog dizajna koje se zovu Wishbone stolice. Prostor je dodatno vizualno definiran drvenim gredama na stropu. Prostor koji slijedi je kuhinja koja prati oblik slova L.





Od blagovaonice je odvaja šank s crnom radnom plohom koja se nastavlja u ostatku kuhinje, postavljena na bijele donje kuhinjske elemente. Svi su aparati u kuhinji usklađeni i od nehrđajućeg su čelika.



Na katu do kojeg vode drvene stepenice nalazi se spavaća soba koja je u potpunosti bijela, s prozorom umjesto zaglavlja. Svakodnevno buđenje u ovakvom prostoru s puno prirodnog svjetla zacijelo je milina. Izazov u cjelokupnom prostoru vlasnici je predstavljala činjenica da je stan prostran, a ormari mali, što je značilo da je morala svoje stvari morala svesti na ono osnovno kako bi mogla održavati red u stanu. Očito je u tome uspjela jer u prostoru nema ni predmeta viška.








Kupaonica na katu ima samostojeću tamnu kadu i male crno-bijele pločice koje zajedno stvaraju sitan uzorak.


Ženstveno, lijepo i staloženo uređenje!








Izvor: Apartment Therapy

Foto: Danielle Moss

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:11