CHECKLISTA

12 stvari koje trebate uzeti u obzir za besprijekorno uređenje spavaće sobe

Prilikom uređenja doma jedan popis stvari uvijek dobro dođe, zar ne?

Možete li odjednom nabrojiti 14 elemenata u svojoj spavaćoj sobi? Ako želite biti temeljiti prilikom uređenja ove prostorije, donosimo vam popis elemenata o kojima ćete razmišljati tijekom vremena. Kako vam nešto ne bi promaknulo, prikupili smo sve stvari o kojima treba voditi računa na jedno mjesto.

Boja za zidove

Prije svakog velikog uređenja, prvo razmislite o tome kako ćete obojiti zidove u svojoj spavaćoj sobi. Hoćete li istaknuti samo jedan zid ili ćete obojiti sva četiri. Ako se odlučite na sva četiri, pripazite da se radi o neutralnoj boji koja će biti zahvalnija za kasnije uređivanje.

Jastuci

Što više, to bolje. Jastuci različitih veličina i tekstura daju vašoj sobi karakter i udobnost. Stoga slobodno napunite krevet s koliko god jastuka možete, a da još uvijek imate mjesta za spavanje.

Mjesto za sjesti

Udobna fotelja, stolac ili klupa bit će praktičan element svake spavaće sobe. Iako ima veliki potencijal za pretvoriti se u "onu fotelju za robu", ovo je mjesto praktično za sjesti dok se oblačite, obuvate ili pričate na telefon - umjesto da iskoristite tek napravljen krevet.

Detalji u boji

Koja je vaša omiljena boja? Ne zaboravite na detalje. Osim ukrasnih jastučića, zanimljivi dekorativni detalji također će unijeti karakter u vašu spavaću sobu.

Kvalitetan madrac

U cijelom procesu uređenja spavaće sobe nemojte zaboraviti na ono najvažnije - dobar san. Kvalitetan madrac element je u koji ćete htjeti uložiti.

Osobni detalji

Pobrinite se da vaša spavaća soba sadrži i stvari koje vas čine sretnima, kao što su fotografije, uspomene s putovanja i slično.

Tepih

Buđenje će biti jednostavnije uz mekani tepih na koji ćete svako jutro zakoračiti. Osim toga, u kombinaciji s ukrasnim jastucima i ostalim tekstilom raznih tekstura, jedan čupavi tepih dodatno će vašu spavaću sobu učiniti pravom oazom udobnosti.

Biljke

Neizostavan dio svake prostorije doma su biljke. Bilo da se radi o malom kaktusu ili predivnoj sobnoj biljci, vašoj će spavaćoj sobi dodati notu opuštenosti. Osim toga, biljke su dokazano odlični partneri za dobar san.

Umjetnine ili fotografije

Ukrasite svoje zidove umjetninama i fotografijama koje ćete s veseljem pogledati svaki put kada uđete u sobu. U spavaćoj sobi trebate se osjećati u potpunosti opušteno kako biste imali što kvalitetniji san, a motivi koje volite u tome igraju važnu ulogu.

Polica

Gdje ćete držati omiljene knjige, biljku i fotografije? Jedna veća polica iznad kreveta uvijek je dobrodošla. Sadržaj na njoj s vremenom možete mijenjati kako biste osvježili izgled svoje spavaće sobe.

Noćni ormarić

Noćni ormarić kao praktični dio spavaće sobe često je neizostavan element, kao i noćna lampa.

Posteljina

Posteljina dolazi kao šećer na kraju uređenja svake spavaće sobe. Ona je ta koja mijenja atmosferu u spavaćoj sobi i čini je apsolutno dovršenom i ugodnom.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:49