HOME EDIT SUSTAV

5 organizacijskih savjeta profesionalaca

 

Bez obzira živjeli u Francuskoj, Engleskoj ili Hrvatskoj, kada je organizacija kuhinje u pitanju, riječ je o univerzalnim pravilima, a poznati dvojac Clea Shearer i Joanna Teplin dovele su organizaciju kuhinje na zavidnu razinu. One su tvorci Home Edit sustava i autorice istoimene knjige  načina grupiranja stvari na super uredan i funkcionalan način i vjeruju da svaki prostor ima potencijal funkcionirati i izgledati lijepo u isto vrijeme - čak i zastrašujuća ostava ili ormar u spavaćoj sobi.

Clea Shearer i Joanna Teplin, Foto: John Sheare

 

Bilo da živite u urbanom malom studio apartmanu ili u kući s tri spavaće sobe, Home Edit sustav je novi pristup organiziranju doma, koji vas potiče da razmišljate o svojim stvarima u grupama, a može u potpunosti promijeniti način na koji živite. Uređivanjem svake sobe i organiziranjem stvari na funkcionalan način za što je potrebno malo vremena i truda, pomoći će vam da više čuvate svoj doma i da uštedite novac ne kupujući ono što već imate.  Evo nekoliko savjeta za organiziranje hladnjaka i ostave koje su Clea i Joanna podijelile na svom Instagram profilu @ thehomeedit.    

1. Riješite se originalne ambalaže.

Originalne kutije, vrećice i staklenke koje spremate u ormariće mogu pridonijeti neredu. Umjesto toga, zamijenite ih za već korištene staklenke ili akrilne spremnike. Što  dosljednije, to bolje. Bitno je da su to nepropusne posude, koje mogu biti  u različitim veličinama: velike, male, široke ili visoke.  

Foto: Clea Shearer

 

2. Označite sve. 

Označavanje posuda pomoći će vam da se stvari lakše pronađu. Odmah označite brašno i šeće u prahu, brze zalogaje poput sušenog voća i orašastih plodova, tjesteninu, žitarice i drug.   

3. Vodite računa o svojoj kolekciji začina.

Čiste staklene posude savršene su za začine. Radi lakšeg pristupa, rasporedite ih abecednim redom ili ih označite bojama na policama.  

Foto: Clea Shearer

 

4. Istaknite namirnice koje često koristite.

Najčešće korištene začine, konzerviranu robu, umake za salatu i octa posložite na vidljivo mjesto kako bi vam uvijek bili na dohvat ruke.  

Foto: The Kitchn

 

5. Ne zaboravite na kante i košare.

Ako nemate puno vremena spremnici i košare su super jednostavni za održavanje. U njih možete smjestiti suhe zalogaje poput krekera, kokica, pića, konzerviranih predmeta, začina i još mnogo toga. Možete koristiti i različite košare za različite kategorije.

Foto: Clea Shearer

Izvor: thekitchn.com

Izdvajamo

Iz drugih medija