HOME EDIT SUSTAV

5 organizacijskih savjeta profesionalaca

 

Bez obzira živjeli u Francuskoj, Engleskoj ili Hrvatskoj, kada je organizacija kuhinje u pitanju, riječ je o univerzalnim pravilima, a poznati dvojac Clea Shearer i Joanna Teplin dovele su organizaciju kuhinje na zavidnu razinu. One su tvorci Home Edit sustava i autorice istoimene knjige načina grupiranja stvari na super uredan i funkcionalan način i vjeruju da svaki prostor ima potencijal funkcionirati i izgledati lijepo u isto vrijeme - čak i zastrašujuća ostava ili ormar u spavaćoj sobi.

Bilo da živite u urbanom malom studio apartmanu ili u kući s tri spavaće sobe, Home Edit sustav je novi pristup organiziranju doma, koji vas potiče da razmišljate o svojim stvarima u grupama, a može u potpunosti promijeniti način na koji živite. Uređivanjem svake sobe i organiziranjem stvari na funkcionalan način za što je potrebno malo vremena i truda, pomoći će vam da više čuvate svoj doma i da uštedite novac ne kupujući ono što već imate. Evo nekoliko savjeta za organiziranje hladnjaka i ostave koje su Clea i Joanna podijelile na svom Instagram profilu @ thehomeedit.

1. Riješite se originalne ambalaže.

Originalne kutije, vrećice i staklenke koje spremate u ormariće mogu pridonijeti neredu. Umjesto toga, zamijenite ih za već korištene staklenke ili akrilne spremnike. Što dosljednije, to bolje. Bitno je da su to nepropusne posude, koje mogu biti u različitim veličinama: velike, male, široke ili visoke.

2. Označite sve.

Označavanje posuda pomoći će vam da se stvari lakše pronađu. Odmah označite brašno i šeće u prahu, brze zalogaje poput sušenog voća i orašastih plodova, tjesteninu, žitarice i drug.

3. Vodite računa o svojoj kolekciji začina.

Čiste staklene posude savršene su za začine. Radi lakšeg pristupa, rasporedite ih abecednim redom ili ih označite bojama na policama.

4. Istaknite namirnice koje često koristite.

Najčešće korištene začine, konzerviranu robu, umake za salatu i octa posložite na vidljivo mjesto kako bi vam uvijek bili na dohvat ruke.

5. Ne zaboravite na kante i košare.

Ako nemate puno vremena spremnici i košare su super jednostavni za održavanje. U njih možete smjestiti suhe zalogaje poput krekera, kokica, pića, konzerviranih predmeta, začina i još mnogo toga. Možete koristiti i različite košare za različite kategorije.

Izvor: thekitchn.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:29