BRZO I JEDNOSTAVNO

6 načina kako 'osvježiti' dnevni boravak - i to u samo sat vremena!

Imate li želju za makeoverom vašeg dnevnog boravka, ali ne i vremena? Samo sat vremena dovoljno vam je da 'osvježite' svoju dnevnu sobu, evo kako

Dnevni boravak jedna je od najprometnijih prostorija u domu, a često i centralno mjesto ugdje se družimo s ostalim ukućanima i prijateljima, odmaramo nakon napornog radnog dana, gledamo omiljenu seriju ili čitamo knjigu. Stoga, ova bi prostorija trebala biti odraz naše osobnosti, kao i odgovarati našem ukusu i životnom stilu.

Ako već neko vrijeme razmišljate o unošenju određenih promjena u vaš dom, ali nikada nemate dovoljno slobodnog vremena da se toga usitinu i primite - ne brinite. U samo sat vremena možete brzo i lako unijeli malo promjene u svoj dnevni boravak, evo kako!

1. Obnovite policu s knjigama

Ovo će odlično osvježiti vaš dnevni boravak, pogotovo ako se polica s knjigama nalazi u središtu sobe ili na nekom drugom vidljivom mjestu. Obnovite policu s knjigama tako da ih uskladite u boji, dodate nekoliko svježih detalja ili ju barem pospremite da sve knjige budu usmjerene prema jednoj strani sobe.

2. Zamijenite stare fotografije ili slike na zidovima novima

Fotografije i slike na zidovima snažan su detalj koji čini razliku u sveukupnom uređenju interijera. Zato, ako želite u samo nekoliko minuta promijeniti izgled čitavog snevnog boravka, savršeno rješenje jest zamijeniti postojeće, stare fotografije ili slike na zidu novima.

3. Stavite tapete zanimljivog uzorka

Tepete su, bez sumnje, i dalje jedna od najljepših dekoracija za zid. I ne samo to, vrlo ih je lako i brzo postaviti što je samo još jedan dodatni plus. Odlučite se za tapete sa zanimljivim uzorcima, ali pripazite da dizajnom odgovaraju ostatku uređenja vešeg dnevnog boravka. Tapete možete postaviti na sve zidove ili na samo jedan od njih.

4. Nabavite ukrasne jastučiće

Ukrasni jastučići savršeni su dekor za osvježavanje dnevnog boravka i trik kako u samo nekoliko minuta promijeniti izgled interijera. Ako već imate jastučiće i nije vam do kupnje novih, i za to imamo rješenje. Stariji komad jastuka jednostavno prekrijte novim tekstilom ili nekim drugim materijalom.

5. Promijenite raspored namještaja u prostoru

Niste ni svjesni koliko promjena rasporeda već postojećeg namještaja može pridonijeti vašem dnevnom boravku. Na ovo će vam otići maksimalno 30-ak minuta, a možda ćete za pomoć trebati zamoliti prijatelje ili ostale ukućane.

6. Usredotočite se na uređenje kuteva u dnevnom boravku

Kutovi u našem dnevnom boravku često su mjesto koje nesvjesno znamo zanemariti, iako predstavljaju savršen prostor za slatke kutke za čitanje, mjesto za izlaganje dragih sitnica ili pak prostor na kojem možemo postaviti malo zelenila. Ako imate jedan ili više kutova u sobi koji žudi za osvježenjem, ne čekajte - uredite ga i vidjet ćete razliku!

Izvor: Home Beautiful.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 17:47