UREDITE DOM KAO PROFIĆ

BESPLATNI I JEDNOSTAVNI ONLINE PROGRAMI ZA UREĐENJE DOMA Ovo je pet online programa koje ćete obožavati

 

Znate li da postoje besplatni programi i web stranice pomoću kojih možete do detalja osmisliti svoj životni prostor? Takvi alati jednostavni su za korištenje čak i bez predznanja. Ovi besplatni programi su bazični i uvelike se razlikuju od programa koji se plaćaju, ali za prvu ruku ili idejni koncept poslužit će i više nego dobro. To je dobra ideja i ako kupujete veći komad namještaja za koji niste sigurni kako će se uklopiti u vaš postojeći životni prostor. Uz ove besplatne, “uradi sam” programe postoje i brojne stranice koje nude uslugu uređenja prostora preko e-maila. Kako to funkcionira? Jednostavno pošaljete e-mail s mjerama svog prostora, zahtjevima i ukusima te na vaš mail stižu potpuni projekti uređenja s 3D vizualizacijama, troškovnikom i popisom trgovina u kojima možete nabaviti stvari koje će vam napraviti stručnjaci.

Za većinu ovih programa ne trebate veliko predznanje, samo metar i vrijeme. Svi funkcioniraju na sličnom principu: unesete mjere svoje prostorije i birate namještaj iz izbornika. Svoj dizajn možete gledati tlocrtno ili 3D.

1. Planner 5D

Planner 5D najopsežniji je besplatni alat za dizajniranje prostora na tržištu. Lako je dizajnirati sobe do najmanjih arhitektonskih detalja, uključujući prozore, stepenice i pregrade, ali i dekorativne elemente. Ne morate se zaustaviti na interijeru jer vam omogućava da napravite uređenje okoliša i bazene, a sve sa zadivljujućom 3D grafikom.

2. Home Styler

Autodesk, kreator AutoCAD-a, REVIT i 3ds Studio Max, poznat je po profesionalnim dizajnerskim programima za projektiranje zgrada, 3D modeliranje građevinskih projekata i mogućnosti 3D renderiranja. Također ima izvrstan program za planiranje domova, ureda ili apartmana nazvan Homestyler. Ovaj “user-friendly” program ne zahtijeva formalnu obuku kao ostali profesionalni programi koje ta tvrtka nudi. Da biste napravili tlocrte, jednostavne funkcije kao povlačenje i ispuštanje (tj. drag and drop) omogućuju vam da stvorite više dimenzija, pa čak i da napravite zakrivljene zidove unutar dizajna. Homestylerov 3D planer površine i 3D dizajnerski alat za prostore mogu koristiti i početnici, a profesionalci mogu kupiti Homestyler PRO verziju. Alati za opremanje i ukrašavanje omogućuju vam odabir namještaja, aparata i gotovo svih elemenata dekoriranja kojih se možete sjetiti. Kada dovršite dizajn, možete ga ispisati.

3. Roomstyler 3D Home Planner

Ako želite prenijeti vlastiti tlocrt ili se igrati unaprijed postavljenim tlocrtnim planovima, ovaj je program za vas. Roomstyler 3D Home Planner (bivši My Deco 3D Planner) omogućava vam umetanje zidova, vrata i prozora te odabir iz galerije interijera. Sučelje je relativno jednostavno za korištenje, a omogućava vam istodobno pregledavanje vašeg plana i 3D slike. Kameru možete pomicati po planu kako biste vidjeli različite poglede, pa čak i bojiti zidove i stropove iz velikog izbora boja. Za umetanje u projekt koriste se pravi proizvodi. Ako vam se svide stvari koje ste stavili u svoj model, kliknite na gumb te saznajte cijenu i gdje kupiti prave predmete za vlastiti dom. Softver možete upotrebljavati bez registracije. Uz 3D Home Planner, stranica ima i program za kreiranje inspiracijskih ploča, tzv. moodboardova.

4. IKEA

Jeste li znali da na Ikeinim web stranicama imate alat kojim možete svaki, pa i najmanji detalj iz njihova asortimana virtualno prenijeti u svoj dom? Besplatan i jednostavan alat omogućava vam konfiguriranje vašeg tlocrta i odabir iz galerije namještaja i dekoracija. Alat sadrži i kalkulator cijene, a sam će vam složiti i popis svega što ste dodali u svoju konfiguraciju. Popis možete jednostavno ispisati i ponijeti u trgovinu. Ikea je također dizajnirala poseban alat za planiranje kuhinje koji omogućava pregled uređaja, ormarića i ostalih kuhinjskih komponenti na računalu. Ovaj program također vam omogućava da istaknete popis za kupnju Ikea komponenata tako da možete vidjeti koliko će nova kuhinja koštati. Unosom dimenzija i otvora (vrata i prozora) možete planirati kako će prostor funkcionirati i vidjeti koji će od ormarića, uređaja i organizacijskih proizvoda trgovine zadovoljiti vaše potrebe.

5. Smart Draw

Smartdraw je skup programa za vizualne grafike i prezentacije, ali i tlocrti i pojedinačni prostorni planovi. Ovaj program omogućava dizajn, prilagodbu i prezentaciju crteža na početnoj, ali i profesionalnoj razini. Koristite ga za planiranje uredskog prostora, apartmana, pojedinačnih prostorija, pa čak i za podizanje zgrada. SmartDraw je idealan za pojedince koji ne žele puno potrošiti za dizajnerski softver. Ima besplatno probno razdoblje, a ako ste zadovoljni, možete kupiti cijeli program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 21:55