SOBE S GARDEROBNIM PROSTOROM

Kako izabrati namještaj za malu spavaću sobu?

Planiranje funkcionalne, a usput estetski privlačne spavaće sobe u prostoru manje kvadrature nije nimalo jednostavan zadatak. Saznajte kako izabrati namještaj za malu spavaću sobu i pritom izbjeći stvaranje nepotrebnog nereda

Ako ste u potrazi za kreativnim i zanimljivim idejama koje će vam pomoći u uređivanju interijera male spavaće sobe, za vas smo izdvojili nekoliko korisnih savjeta kojih biste se morali pridržavati.

1. Izbjegavajte tamne nijanse

Ovo ste dosad sigurno već zapamtili, ali nikad nije loše ponoviti - izbjegavajte tamne i zagasite boje u interijeru, pogotovo ako se radi o sobama manje kvadrature. Isti je slučaj i sa spavaćim sobama. Mala spavaća soba vizualno će izgledati veća ako se odlučite za bijele, bež ili druge pastelne boje na zidovima.

2. Postavite klupu na podnožju kreveta

Klupica na samom podnožju kreveta u vašoj spavaćoj sobi poslužit će se za lakše i brže odijevanje te svlačenje, ali i za držanje dodatne deke u slučaju da vam naglo zahladi usred noći. Osim toga, klupica će uz funkcionalnost biti savršena dekoracija te 'razbiti' eventualnu monotoniju u prostoru.

3. Nemojte zaboraviti ugradbeni ormar

Kamo sa svom garderobom veliki je problem u malim sobama, bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, kupaonici ili spavaćoj sobi. Ugradbeni ormari savršen su izbor za svaku spavaću sobu, naročito onu koja je nešto manje kvadrature. Gotovo su neprimjetni, a kad ih ne koristite, nisu nimalo uočljivi.

4. Izbjegavajte gomilanje suvišnog namještaja

U vašoj spavaćoj sobi neka se nađe samo osnovni namještaj poput kreveta, ormara, komode ili noćnog ormarića. Previše suvišnoh namještaja u sobi će samo stvoriti nered i kaos. Naime, zbog manje kvadrature i nedostatka slobodnog prostora u sobi poželjna su klizna vrata na odabranim ormarima ili komodi.

5. Poigrajte se zavjesama

U spavaćim sobama trebali biste uvijek razmisliti o odgovarajućem načinu sputavanja prirodne svjetlosti. S obzirom na to, za njih se često odabiru dvoslojne zavjese – tanke i prozračne te one nešto deblje koje učinkovito sprečavaju ranije jutarnje buđenje. Zavjese mogu biti u istim ili potpuno drugačijim nijansama, striktno pravilo kod njihovog izbora ne postoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:48