Sve o vođenom procesu promjene doma

Kako odabrati idealnu nekretninu za život?

Neodlučnost i izgubljenost u odluci o kupnji ili najmu novog stana mogu se pozitivno usmjeriti. Saznajte kako!

Bilo da je riječ o kupnji ili unajmljivanju novog stana, odlasku iz roditeljskog doma, preseljenju u novi grad ili o potpunom preuređenju vašeg trenutačnog doma, sve velike promjene kreću s donošenjem konkretne odluke.

Neodlučnost i izgubljenost u velikim životnim pitanjima, posebice pitanja životnog prostora (koji uvelike određuje kvalitetu vašeg života) može biti velika prepreka u promjeni i posljedično zadovoljstvu življenja.

Kako to promijeniti na pozitivan način? Formula je jednostavna, a glasi odluka plus ciljevi jednako je promjena.

CILJEVI

- Nova godina nosi sa sobom ideju novih odluka. Tijekom cijele godine kontinuirano razmišljamo i raspravljamo o različitim temama i priželjkujemo određene promjene u životu, no prečesto se dogodi da sve ostane samo na razmišljanju i prepričavanju bliskim osobama, no bez konkretnih pothvata. Upravo je početak godine odličan za izlazak iz faze priželjkivanja i početak stvaranja, a donošenje odluke o promjeni prvi je i najvažniji korak za pokretanje prema rješenju - objašnjava Melita Manojlović, poznata business&life trenerica. Dodaje da je drugi najvažniji aspekt u vašem putu prema promjeni postavljanje ciljeva.

Ciljevi se, kažu, definiraju mjerljivo i specifično. Kao da pišete narudžbu, definirajte svoje ciljeve: preseljenje, preuređenje, kupnja, iznajmljivanje, lokacija, kvadratura, vremenski okvir, što vam je važno, što manje važno? Sve navedeno neka bude u skladu s vašim životnim vrijednostima. Vaše vrijednosti su kamen temeljac vašeg života i svaki put kad određujete ciljeve koji su kontra njih, tada se stvari sporije kreću ili se čak i ne dogode.

DOSTIGNUĆE

- Važno je da je nekretnina koju želite dovoljno atraktivna za vas jer tada ćete biti motivirani za pokretanje prema tom cilju. Važno je i da nekretnina bude malo ‘veća od vas’, što znači da vi sa svojim dostignućima, uz pomoć tog cilja možete rasti i napredovati u svakom smislu te riječi. U suprotnom, ako odaberete nekretninu koju lagano možete ostvariti i ne izađete iz svoje kutije, tada izazov nije dovoljno velik i promjena ne nosi pozitivnu konotaciju rasta - ističe Melita Manojlović.

CERTIFICIRANA EDUKACIJA

Stekni sposobnost za osobni rast

Osobno rasti znači integrirati i nove spoznaje, točnije biti educiran, kao i stjecati sposobnosti za kontinuirani rast.

NLP PRACTITIONER edukacija izvodi se na adresi Zagrebačka avenija 104d (Zagreb) po programu International NLP & Coaching Institutes Berlin (www.in-ici.net).

Nakon završetka edukacije izdaje se certifikat koji je priznat u cijelom svijetu. Uvodni vikend edukacije je od 19. do 21. siječnja 2018. u Zagrebu. Trajanje edukacije je 130 sati (7 vikenda tijekom pola godine). Treninzi se održavaju vikendom, petkom od 18 do 20h, subotom od 9 do 17h, i nedjeljom od 9 do 15h. Cijena je 7500 kn.

Više na www.melitamcoaching.com.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:49