ISPROBAJTE I ODUŠEVITE SE!

Kreativni i zanimljivi načini za prenamjenu stvari u vašem domu

Pogledajte super iznenađujuće načine za korištenje uobičajenih, svakodnevnih stvari u vašem kućanstvu, a koje vam zasigurno nikad nisu pale na pamet

Često pišemo o omiljenim organizatorima i najnovijim otkrićima koja smo pronašli u trgovinama, ali često su najbolje stvari koje će stvarno napraviti razliku u našem domu zapravo one stvari koje već posjedujemo. Kako bismo vam pomogli, za vas smo ovog puta izdvojili super iznenađujuće načine za korištenje uobičajenih, svakodnevnih stvari. Sve ove kreativne ideje pomoći će vam da izbjegnete bacanje starih stvari te ih upotrijebite za nešto korisno.

1. Stalak za posuđe

Ako imate djecu, vjerojatno se često borite da sav njihov pribor za jelo držite u redu. Zašto si ne biste pomogli starim stalkom za posuđe koje vam više ni za što ne koristi, a ne želite ga baciti? Na stalku ćete pronaći mjesto za sve - uključujući male vilice i žlice. Nemate (malu) djecu? Imamo još jedan sjajan način za ponovnu uporabu starog stalka - okrenite ga naopako i upotrijebite ga za odlaganje laganih predmeta na gornjoj polici perilice posuđa.

2. Vrećice za pranje osjetljivog rublja

Ovo zanimljivo rješenje bez kojeg ne može proći nijedno pranje donjeg rublja ili nekog drugog osjetljivog odjevnog predmeta sada vam može poslužiti i kao trik kod pranja suđa. Kako? Ako vam je dosta 'traženja' i neprestanog gubljenja pribora za jelo nakon pranja suđa u perilici, vrećice za pranje idealno su rješenje kako to izbjeći.

3. Plastične daske za rezanje

Zašto vam stara plastična daska za rezanje ne bi poslužila kao 'podložak' za osjetljive aparate u kuhinji? Ne samo da ćete tako zaštititi površinu za kuhanje, u slučaju da je daska u boji, može biti odlična kao dekoracija u prostoru.

4. Stare vješalice

Prije nego što zauvijek bacite svoje stare drvene ili žičane vješalice, možete ih upotrijebiti u uređenju svoga doma. Na njih možete objesiti novine, koristiti ih kao držač za nakit, ključeve ili naočale. Što god odo ovoga odabrali, jedno je sigurno - stare vješalice nikad se ne isplati bacati.

5. Gumene rukavice

Gumene rukavice ne morate koristiti samo prilikom pranja suđa ili čišćenja kupaonice. Ako imate kućnog ljubimca za kojim neprestano skupljate dlake, i to vrlo često bezuspješno, gumene rukavice savršeno su rješenje za ovaj problem. Naime, povlačenje ruke u gumenoj rukavici preko tepiha ili trosjeda rezultirat će jednostavnim, ali i bržim uklanjanjem nakupljenih dlaka.

6. Silikonski kalupi za muffine

Nemate zaštitnu rukavicu, a upravo vadite tortu iz pećnice? Ne brinite, u tome vam mogu pomoći i silikonski kalupi za muffine. Jednostavno primite dijelove posude silikonskim kalupima i ne trebate brinuti o temperaturi ili tome da ćete se kojim slučajem opeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:48