uradi sam

Okrugle police

Jednostavne, a tako efektne!

Minimalizam je s razlogom iznimno popularan stil u uređenju, pogotovo ako uzmete u obzir njegovu jednostavnost i pročišćenost pa dekorativni elementi koje smo s pažnjom birali posebno dolaze do izražaja. Najjednostavniji dekorativni detalji tako su ponekad najefektniji dio našeg uređenja koji privlače poglede i čine naš prostor pravim domom. Izvrstan primjer jednostavne, a efektne dekoracije okrugle su police koje možete u tren oka izraditi od okruglih čvrstih kutija i koje će obješene na vašim zidovima bez sumnje ostaviti izvrstan dojam.


Potreban materijal

okrugla kartonska kutija
šareni ukrasni papir
škare
snažno ljepilo
olovka
kukica za slike
čavlić
čekić

Postupak

Okruglu ukrasnu kutiju po želji prebojite ili je ostavite u njezinu izvornom obliku. Dodatno je ukrasite tako što ćete od šarenog papira izraditi njezinu novu pozadinu. Kutiju stavite na ukrasni papir i olovkom iscrtajte rub. Škarama izrežite iscrtani papir. Nastali krug od papira premažite ljepilom i smjestite ga na dno kutije.

Sa stražnje strane na kutiju ljepilom pričvrstite kukicu za vješanje slika. Pribijte čavlić na zid i objesite svoju novu policu. Imajte na umu da je ova jednostavna polica samo obješena na zid pa se ograničite na smještanje jednog dekorativnog detalja u nju, poput male vaze, i nemojte je pretjerano opterećivati. Time će odabrani detalj posebno doći do izražaja. Neka funkcija ove slatke okrugle police bude dekorativnog karaktera, a knjige i teže predmete ipak odložite na sigurnije mjesto. Sretno!

Izvor: Deavita

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:12