PROBUDITE KREATIVNOST

PRAKTIČNI SAVJETI ZA BOLJU ORGANIZACIJU VAŠEG DOMA Kuhinje, kupanice i ormari su prostraniji nego što mislite, samo ih treba znati mudro iskoristiti

 

Ljudi će uvijek pronaći način za popunjavanje slobodnog prostora. Stoga, neovisno o tome je li vaš dom star više desetljeća ili samo nekoliko godina, savjeta o tome kako ga stvoriti i najbolje iskoristiti nikad dosta. The Washington Post donosi nekoliko rješenja uz pomoć kojih biste si mogli dodatno urediti životni prostor.


Kuhinja

Kad obavite kupovinu, sve namirnice koje se kupuju na veliko odmah izvadite iz ambalaže jer takva pakiranja zauzimaju previše prostora.

Police i kuhinjske elemente možete puno bolje iskoristiti ako svaku namirnicu individualno pospremite, neovisno o tome hoćete li ih staviti jedno na drugo ili u smočnicu. Velike količine istih proizvoda rasporedite tako da vam je određeni dio na dohvat ruke, a drugi spremljen.

Osim toga, vaši kuhinjski elementi vjerojatno mogu primiti više stvari nego što je trentno u njima. Uložite u prenosive police i posložite stvari jedne na druge. Velike hrpe zdjela lakše će se prevrnuti na vas, a i teže ih je dohvatiti.


Ormari

Vrata od ormara pretvorite u dodatni prostor za pospremanje stvari tako što ćete na njim staviti kukice za odjeću ili platnene torbe za obuću. Međutim, u te platnene torbe ne morate nužno staviti obuću. Tamo možete staviti i rukavice, kape, šalove i slične modne dodatke.

Funkcionalne dodatke na vrata možete staviti i u smočnici ili ostavi te i tamo povećati prostor za odlaganje stvari koje vam ne trebaju stalno.


Kupaonica

Police s lijekovima i drugim higijenskim potrepštinama često su natrpane predmetima nepravilnih oblika koje osobe često poruše kada trebaju dohvatiti jedan od njih.

Ovaj kaos najlakše možete staviti pod kontrolu tako što ćete uz pomoć manjih posuda grupirati predmete po funkciji. Žileti u jednu posudu, kapi za oči u drugu, pincete i grickalice u treći itd.

Posude je lakše izvaditi iz elemenata ili s polica od pojedinog predmeta, a i cijeli ćete prostor lakše održavati čistim ako su vam pojedini predmeti u posudama. U slučaju da imate duboku policu s lijekovima možete i na vrata staviti police s magnetima.

Stvari koje držite ispod umivaonika stavite u kutije koje se mogu slagati jedna na drugu, a ručnike stavite na kukice na zidove ili na zidne police. Ne mora sve biti u elementu ispod umivaonika.



Ured

Posljednjih godina u modi su jednostavni stolovi s plitkim ladicama ili bez ikakvih ladica. Premda oni izgledaju odlično, postavlja se pitanje gdje ćete staviti stvari koje biste inače u njih stavili.

Ako želite zadržati minimalistički duh, kupiti namještaj koji ima nekoliko funkcija. Umjesto da kupite policu za knjige, ladičar i stalak za printer, kupite policu za knjige koja na dnu ima prostor s ladicama.

Kako bi vam stvari koje vam često trebaju bile na dohvat ruke razmislite o montiranju ploče s magnetskim posudama za olovke, blokove, slušalice i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:43