NAJLJEPŠA PROSTORIJA

U samo 6 koraka osvježite izgled svoje kuhinje

Kuhinja i blagovaonica su u nekim domovima centralne prostorije. Ako imate osjećaj da im nedostaje "ono nešto", donosimo vam 6 savjeta kako da poboljšate izgled prostorije.

Sve je u detaljima. Ako imate osjećaj da u vašoj kuhinji, odnosno, blagovaonici nedostaje "ono nešto" kako biste se osjećali savršeno ugodno u njoj, pokušajte, naravno, s detaljima. U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih ideja. Neke od njih sigurno možete odmah primijeniti, a za ostale vam je potrebno samo malo vremena i volje. U svakom slučaju ćete biti zadovoljni rezultatom.

1. Poslužavnik na stolu

Pronađite neki poslužavnik koji ne koristite često. Možete čak uzeti onaj koji čuvate već godinama. Služit će vam samo kao dekorativni element. Postavite ga na stol, a na njega dodajte jedan veliki cvijet ili više manjih tegla sukulenata, mirisnu svijeću i još nekoliko sitnica po želji. Ako imate naviku ostavljati kemijske, pepeljare i slične manje predmete na stolu u blagovaonici, poslužavnik će vas "natjerati" da ih sve skupite na jedno mjesto nakon korištenja.

Bez kaosa na stolu, cijela će prostorija izgledati urednije.

2. Buket svježeg cvijeća

Svježe cvijeće učinit će bilo koju prostoriju udobnijom i veselijom. Ako si stvorite naviku kupovine svježeg buketa cvijeća na tržnici, vaša će prostorija uvijek izgledati veselo i ugodno te biti ispunjena s mnogo pozitivne energije.

3. Zdjela s voćem

Posuda s voćem vjerojatno je nakon buketa cvijeća, jedan od najklasičnijih elemenata u kuhinjama i blagovaonicama. Mogli bismo reći i da je bezvremenski element. Osim što će također unijeti ugodniju i veseliju atmosferu u interijer, podsjetit će vas da tu i tamo pojede malo voća i zdravije živite.

Osim toga, ne morate staviti klasičnu zdjelu s voćem na stol. Postavite viseću košaru, kao na slici.

4. Ručke na namještaju

Radi se o malo većem projektu od prethodna tri, ali ovo je promjena koja zaista čini razliku u prostoriji. Maknite stare dosadne ručke s kuhinjskih elemenata na koje ste naviknuli tijekom godina. Postavite nove, svjetlije, sjajnije, drugačijeg oblika...

5. Mali vrt na prozoru

Potrebno vam je samo nekoliko sukulenata u zanimljivim keramičkim teglicama i već će se vidjeti velika razlika u uređenju tog dijela interijera.

6. Dodatno svjetlo

Večernji i noćni zalogaji mogu postati još zabavniji. Umjesto da koristite veliko svjetlo i u potpunosti se razbudite dok idete po čašu mlijeka, postavite lampu na kuhinjsku površinu. Osim što ćete dobiti potpuno novu perspektivu kuhinje u ta gluha doba noći, nećete se odmah razbuditi od previše svjetlosti.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:21