Zbogom neredu!

Uhvatite se u koštac sa zakrčenom garažom

Ne sjećate se kada ste zadnji put parkirali svoj automobil u garažu? Ona je mjesto na kojem završe stvari s kojima ne znate što biste, a niste spremni odvojiti se od njih? Sama pomisao da se morate pozabaviti ovim prostorom ispunjava vas mukom? Duboko udahnite, mi ćemo vam pomoći!

Kako biste se temeljito pripremili za ovaj pothvat potrebno je napraviti nekoliko predradnji koje će vam pomoći da glatko provedete svoju zamisao u djelo.

Nemojte se zanositi

Godinama nakupljen nered i zalihe svih mogućih alata, starih stvari i zaboravljenih predmeta vjerojatno nećete moći odjednom srediti. Zato budite realistični i time ćete povećati svoje šanse da napravite veći napredak od očekivanog. Rasporedite ovaj veliki zadatak na više manjih, nemojte si raditi bespotrebni pritisak i ustrajte.

Odaberite vikend za akciju

Upišite si akciju čišćenja u kalendar i tada nemojte dogovarati nikakva druženja u gradu niti obavljanje drugih poslova. Dogovori za kavu lako se pretvore u višesatne događaje, uvijek se nađe nešto što još „moramo“ obaviti baš taj dan i svaka nova obveza umanjuje vam volju da se primite tako velikog pothvata kao što je čišćenje zatrpane garaže.

Pripremite sve tehničke detalje

Potražite najbliže odlagalište na popisu zagrebačkih reciklažnih dvorišta, pripremite svoje kante, opskrbite se vrećicama za smeće i plastičnim kutijama za spremanje. Nemojte zaboraviti na škare, samoljepljivu traku za pakiranje i papirnate ubruse za brisanje prljavih ruku. Ako imate automobil, raščistite prtljažnik i obložite ga novinskim papirom kako ga ne biste uprljali sa starudijom spremnom za otpad. Ako nemate automobil, pokušajte zamoliti člana obitelji ili prijatelja da vam pomogne kako biste uklonili višak stvari i oslobodili prostor.

Potražite spretna rješenja za skladištenje

Većinom znamo što skrivamo u svojim garažama pa tako možete predvidjeti što će vam od materijala trebati kako biste lako pospremili sve na svoje mjesto. Postoji mnogo kreativnih rješenja za pospremanje alata, čuvanje stare odjeće i skladištenje stvari koje vam u ovom trenutku ne trebaju. Razmislite možete li nešto možda objesiti na zid i tako osloboditi prostor na podu za nešto što je glomazno i nespretno za skladištenje na policama.

Pretvorite akciju čišćenja u druženje

S obzirom na to da ste tijekom radnog tjedna uvijek u ludnici, vikendi su vaše vrijeme za opuštanje i druženje s prijateljima? Zašto ne biste spojili ugodno s korisnim i pitali prijatelje za pomoć? Mnogi bi vam bili spremni pomoći pa tako upalite radio, opskrbite se hladnim napitcima i bacite se na posao!

Podijelite svoj prostor u zone

Nakon što pobacate sve stare, polomljene i zahrđale predmete, preostale stvari podijelite prema načinu uporabe. Stvari za kuću, uspomene, namještaj i slično razdvojite i svaku kategoriju posložite na zasebno mjesto. Tako ćete si ubrzati potragu za određenim komadima u budućnosti jer ćete znati točno gdje se što nalazi. Posebnu pažnju posvetite otrovnim kemikalijama, ostacima boja i sličnim proizvodima koje spremite na sigurno mjesto, daleko od dohvata mali ruku i znatiželjnih njuškica vaših ljubimaca.

Što čekate? U akciju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:49