Ne bacajte stari namještaj!

Ukrasite svoju zastarjelu policu ovim trikom!

Pojedini komadi našeg namještaja često su stari, no ako nisu potrgani ni jako oštećeni, nema smisla baciti funkcionalan predmet koji zaista koristimo a da prvo ne pokušamo spasiti što se spasiti može. Primjer toga su police koje, osim što nam dosade, znaju biti i pomalo dosadne smeđe boje. Zapravo ih je vrlo jednostavno osvježiti a da ne potrošite mnogo novca i kupite novi komad namještaja bez valjanog razloga. Zastarjele police s lakoćom možete pretvoriti u zabavan detalj u interijeru. Evo kako!

Potrebni materijali

Papir A4 formata
Olovka
Gumica za brisanje
Marker
Dvostrana ljepljiva traka
+ usluge fotokopiranja i uvećavanja

Postupak

Izmjerite pozadinu svoje police kako biste znali koja vam veličina papira treba. Osmislite svoj uzorak. Primjer koji vam pokazujemo krupniji je i prikazuje geometrijske oblike, no ako ste spretni, dajte svojoj mašti na volju. Počnite lagano crtati olovkom po papiru kako biste mogli lako ispraviti eventualne pogreške. Potom preko motiva prijeđite markerom te ih po želji popunite bojom. Imajte na umu da će se deblje linije više isticati. Držite se uzorka koji će izgledati dobro čak i ako dio oblika izrežete kad budete prilagođavali veličinu papira površini police. Kad budete zadovoljni crtežom, skoknite do najbliže kopirnice i uvećajte svoj uzorak na veću površinu papira. Osigurajte se da imate dovoljno kopija u slučaju da se prilikom postavljanja koji papir podere.

Dobivene papire s uvećanim uzorkom izrežite tako da odgovaraju površini na koju ćete ih nasloniti. Zalijepite ih dvostranom trakom - prvo provjerite kako traka prianja na nekom skrivenom mjestu kako biste izbjegli oštećenja. Pripazite na spojeve krajeva papira i pokušajte ih sakriti horizontalnim daskicama police.

Izvrsno je to što ovakav dekor s lakoćom možete mijenjati kada vam dosadi ili popraviti pa zato sačuvajte izvorni dizajn kako biste ga mogli ponovno odnijeti uvećati. Dobru zabavu!



Izvor: A Beautiful Mess
Foto: Rachel Denbow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:55