mjesto za kavu ili čaj

Uradi sam elegantan žičani stolić

 

Uvijek vam nedostaje prostora za odložiti kavu, čaj, knjigu i mobitel dok sjedite i uživate u svom dnevnom boravku ili na balkonu? To znači da bi vam u prostoru dobro došao jedan stolić za kavu. U moru različitih modela, stilova i cjenovnih rangova, najpovoljniji, ali često i najatraktivniji, upravo su oni stolići koje izradite sami jer osim ponosa zbog dobro odrađenog posla, stolić koji sami izrađujete uvijek možete maksimalno prilagoditi svom ukusu i specifičnim željama. Imate li pritom malo prostora u domu, važno je da vaš stolić ne zauzima puno mjesta, ni vizualno ni fizički. U tom slučaju idealan odabir za prozračan interijer su stolići sa žičanim podnožjem. Evo kako ga možete izraditi!

Potreban materijal

metalni koš
okrugla daska za rezanje
sprej za bojanje po želji
ljepilo za drvo

Postupak

Obojite žičani koš bojom u spreju po želji tako što ćete lagano prijeći cijelu površinu bojom. Važno je da boju nanosite u tankim slojevima kako biste spriječili curenje na dijelovima i kako biste dobili ravnomjerno obojenu površinu. Pustite da se svaki sloj dobro osuši prije nego nanesete idući.

Kada se sve dobro osuši, okrenite koš naopačke i ravnomjerno premažite njegovo dno ljepilom za drvo.

Pripazite da ne stavite previše ljepila uz rubove kako vam ne bi kasnije sve curilo. Stavite drvenu dasku na površinu s ljepilo tako da bude što više u središtu.

Stavite neki teški predmet ili gomilu knjiga na dasku dok se ljepilo suši ako bi se sve dobro učvrstilo i vaš stolić je gotov! U nastavku pogledajte divne primjere ovakvih stolića u interijerima i krenite u akciju!

















Izvor: The Lovely Drawer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:59