Likovi iz crtića

URADI SAM Šašavi minion!

 

Bundeve za noć vještina ne moraju biti strašne! Štoviše, mogu biti i zabavne te idealne za vaše najmlađe. A koji blesavi likovi su zabavni i svojim oblikom podsjećaju na bundevu? Minioni odnosno malci na hrvatskom! Likovi koje smo prvi put vidjeli u crtiću "Kako je Gru ukrao mjesec" i koji su osvojili naša srca svojim šarmantnim osobnostima i potpuno izmišljenim jezikom mogu ukrasiti i vaš dom! Pogledajte kako u našem videu, a detaljan postupak nalazi se u nastavku teksta.

Potrebni materijali

Veća bundeva
Žuta akrilna boja (mat)
Plava akrilna boja (mat)
Crna akrilna boja (mat)
Bijela akrilna boja (mat)
Dvije prazne limenke od pića
Škare
Mala pila
Čvrsti, deblji kist
Tanki kist
Ljepilo
Deblji crni marker
Zdjelica za boju

Postupak


Počnite bojati bundevu od vrha prema dnu i obojite samo dvije trećine tijela. Možda će vam biti potrebna dva sloja da se ne prozire narančasta boja bundeve. Također povucite s bočnih strana dvije žute linije. Ostatak bundeve obojite u plavu boju pazeći da ne prelazite previše na žuta polja.

Dok se boja suši, pripremite limenke koje će biti naočale odnosno oči vašeg malca. Zarežite ih pilicom (ili nožem ako nemate pilicu) te izrežite dno limenke kako biste dobili dva plitka tanjurića. Najbolje bi bilo da budu par centimetara visoki. Pripazite na oštre rubove!

Kada se vaša bundeva osušila, odredite gdje će ići oči vašeg malca. Škarama zarežite bundevu lagano oko limenki kako biste ih lakše smjestili u samu bundevu. Ako imate poteškoća, pomognite si čekićem, no pripazite da ne izvitoperite limenke.

Nakon što ste postavili oči, vrijeme je za detalje! Tankim kistom iscrtajte rubove radnog odijela, obrubite oči i iscrtajte oko glave traku kojom su povezane oči. Dodajte detalje džepića i nacrtajte usta! Usta neka budu velika i crna, a kada se boja osuši, dodajte bijele zubiće.

Bijelom bojom obojite i unutrašnjost očiju kako biste kasnije mogli dodati i plave šarenice i crne zjenice oka. Dodajte malo crne boje i na peteljku bundeve kao detalj kose. Kada se sva boja osušila, uzmite crni marker i popravite sve linije te ocrtajte bijele zubiće. Tako će vaš malac izgledati urednije i biti spreman za veseli dan u vašem domu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:32