Naši slatki četveronožni sustanari

Uređenje doma u kojem žive kućni ljubimci

 

Volimo svoje kućne ljubimce i važni su članovi naše obitelji pa nam je bitno da naš suživot bude ugodan za sve naše ukućane. To znači i da je ključno uzeti u obzir i naše četveronožne prijatelje prilikom uređenja prostora! Pripremili smo za vas nekoliko korisnih smjernica koje će vam pomoći stvoriti dom u kojem će uživati doista svi!


Birajte namještaj i ukrase od otporne tkanine

Važno je da uzmete u obzir navike svog ljubimca kada je riječ o odabiru tkanina za svoj dom. Tkanine otporne na mrlje i površine poput kože koje se lako prebrišu idealne su za kućanstva u kojima žive kućni ljubimci, a presvlake za kauč predstavljaju odličan način kako zaštititi taj komad namještaja jer se lako mogu oprati. To će se pokazati kao jako korisna značajka, pogotovo ako je najdraže mjesto vašem ljubimcu upravo na kauču.

Općenito birajte stvari koje se lako mogu oprati

Biti vlasnik kućnog ljubimca ne znači da morate žrtvovati svoj stil, ali ipak znači da morate birati dekorativne detalje koji se mogu lako oprati. Želite li urediti svoj dnevni boravak, učinite to odabirom elegantnih dekica i jastučića, ali ipak se pobrinite da su izrađeni od materijala koji se može prati kako ih vaš ljubimac ne bi nenamjerno uništio.

Pobrinite se za sigurnost svog ljubimca u kući

Prije nego se vaš novi ljubimac useli u vaš dom provjerite da u njemu nema opasnih predmeta i mogućnosti ozljede. Sredite strujne kabele i maknite ih s poda kako se vaš ljubimac ne bi u njih zapetljao ili ih grickao, nabavite stvari koje nemaju opasne dijelove poput perli ili drugih detalja koje bi vaši ljubimci mogli otrgnuti i progutati, a lako lomljive stvari držite izvan njihovog dosega.

Budite kreativni

Prenamijenite stare kuhinjske posude u zabavne posude za hranu i vodu koje će izgledati puno ljepše od dosadnih metalnih posudica. Odaberite predmete koji su sigurni za korištenje i dovoljno teški da se ne mogu tako lako prevrnuti.

Ako možete, izbjegnite tepih

Tepisi upijaju mirise i mrlje, prikupljaju pseću dlaku i teško ih je čistiti. Razmotrite radije postavljanje pločica jer ih je lako oprati i skrivaju ogrebotine koje nastaju od pandžica.

Birajte dekor prema bojama svog ljubimca

Ovo se možda ne čini kao tipičan način uređenja, ali odaberete li dekor u bojama krzna svog ljubimca lakše ćete sakriti eventualne dlake koje vaš ljubimac ostavlja za sobom.

Nemojte se osjećati obavezno kupovati posebne jastuke samo za vašeg ljubimca

Ako kod kuće već imate udobnu košaru ili jastuke, bez problema ćete istrenirati svog psa da sjedi i spava na njima.

Ne morate dijeliti baš sve prostore sa svojim ljubimcem

Neovisno je li riječ o cijelom gornjem katu kuće, vašem krevetu ili nekom trećem mjestu, sigurno postoje dijelovi vašeg doma koje želite zadržati samo za sebe. Važno je rano utvrditi pravila i držati ih se bez iznimke. Razmotrite postavljanje prepreka za vašeg ljubimca poput tegle s biljkama koja će spriječiti vašeg psa da skače na stolice i stol ili pak ogradice ako želite da vaša životinja ne ulazi u kuhinju dok kuhate.

A post shared by CHELSAE ANNE (@chelsaeanne) on

Nemojte pretjerivati s igračkama

Iako volimo počastiti svoje ljubimce raznovrsnim poticajnim igračkama, nema potrebe pretjerivati jer ćete si zatrpati dom šarenilom koje će utjecati na njegov izgled. Odaberite nekoliko igračaka koje bi mogle dobro izgledati u vašem interijeru, a koje će sigurno zadovoljiti vašeg ljubimca.

Nemojte potrošiti pravo bogatstvo na skupocjeni tepih

Ako želite imati tepihe u svom domu to možete učiniti i bez da potrošite cijeli budžet na komad tepiha koji će sigurno preživjeti puno igre, oštećenja i mrlja te ubrzo izgubiti na svojoj vrijednosti. Budite realni u vezi svog doma i vaših čupavih sustanara i odaberite radije lijepi, ali financijski isplativiji model.

Izvor: Inside Out

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:14