15 malih savjeta

Uređenje male kupaonice

Ovo je 15 malih, ali vrlo korisnih savjeta!

Uređenje male kupaonice može vam se činiti kao nemoguća misija. No, ovi mali prostori dobrim dizajnerskim rješenjima i idejama mogu i te kako lijepo izgledati. Najbitnije je da stvorite funkcionalan prostor s pametnim skladišnim rješenjima i pola problema ste riješili. Ako puno vremena provodite u kupaonici, trebali biste biti sigurni da svaki elemet ima svoju svrhu i da je funkcionalan, ali i da se vi ugodno osjećate. U nastvaku saznajte kako do funkcionalne i lijepo uređene male kupaonice.

Umjesto da dodajete veliki kupaonski namještaj, izložite svoje šarene ručnike različitih tekstura na otvorene police. Tako ćete dodati toplinu vašoj kupaonici i eliminirati neželjene velike komade namještaja koji malu kupaonicu čine još manjom.

Ako želite moderan dizajn, mogu to biti plutajuće police za pohranu stvari.

Drvene ljestve šarmantno izgledaju u prostoru i mogu poslužiti za pohranu različitih stvari.

Ormarić ispod umivaonika može vam poslužiti za odlaganje i skrivanje proizvoda za čišćenje.

Drvene kutije i košare možete postaviti na zid ili pod da su vam uvijek dostupne za odlaganje.

Budite funkcionalni

Funkcionalnost je ključ za malu kupaonicu. U malim prostorijama vrlo je lako napraviti nered i baš zato morate odabrati elemente koji su funkcionalni.

Izbjegavajte predmete koji nemaju svoju svrhu!

Pohranite blazinice i vatu u staklenke.

Ispod umivaonika postavite košaru.

Paleta boja Kada dođe vrijeme za bojenje kupaonice, unaprijed se pripremite i odaberite neutralnu paletu boja u kojoj ćete se osjećati mirno i estetski ugodno.

Neutralnom paletom boja kreirajte bazu za svoju kupaonicu. Koristite teksture i uzorke u neutralnim tonovima kako biste dodali dubinu.

Zapamtite, bijela je boja povezana s čistoćom.

Ako ne želite bojiti zidove, dobra alternativa može biti dodavanje kupaonskih elemenata u jarkim bojama, poput ručnika, kupaonskih pločica, tepiha i dr.

Možete objesiti šarene ručnike i ogrtače.

 

Uokvirite ogledalo u jarkoj boji koja će odgovarati stilu kupaonice.

Izdvajamo

Iz drugih medija