K1 i Boks

Legendarni Roy Jones Jr. savjetuje Joshuu: ‘Uzmi više vremena da se uskladiš s novim trenerom‘

Anthony Joshua i Derrick James (desno)

 Instagram (derrick James)
Joshua bi se krajem godine mogao boriti protiv Deontayja Wildera, ali Jones smatra da bi to mogla biti pogreška

Anthony Joshua prije točno mjesec dana uspješno se vratio u ring nakon dva uzastopna poraza koja je doživio u mečevima protiv Oleksandra Usyka. Ukrajinac je nadboksao Joshuu u dva navrata, ali Britanac se uspio sabrati i porazio je Jermainea Franklina u svom povratničkom meču.

Nije Joshua pružio naročito uvjerljiv nastup protiv američkog teškaša, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu protiv boksača kojeg su mnogi kasnije označili nedoraslim za obračun s ponajboljim teškašem svijeta. Dorastao ili ne, Joshua je trebao pobjedu za povratak samopouzdanja, a sada je vrijeme da se okrene nekim novim i zahtjevnijim opcijama.

Deontay Wilder djeluje kao jedan od najizglednijih protivnika, a bio bi to jedan ogroman meč za svjetski boks i tešku kategoriju. Wilder je godinama najbolji američki teškaš i mnogi ga smatraju jednim od najmoćnijih udarača u povijesti teške kategorije. Anthony Joshua s druge strane također je moćan udarač, a ujedno i najveća zvijezda među teškašima. Britanac još od amaterskih dana uživa veliku popularnost, a 2012. godine okitio se i zlatnom olimpijskom medaljom.

Kvalitetu je potvrdio i među profesionalcima, postavši svjetskim prvakom u dva navrata. Međutim, u više navrata propali su pregovori između njegovog i Wilderovog tima, te smo ostali uskraćeni za ovaj veliki boksački meč. Moguće je da ćemo krajem ove godine napokon dobiti poslasticu koju dugo iščekujemo, ali ukoliko se pita legendarnog Royja Jonesa Jr.-a, Joshua bi trebao pričekati prije nego se obračuna s Wilderom.

‘‘AJ‘‘ je prije meča s Franklinom započeo suradnju s poznatim američkim trenerom, Derrickom Jamesom. iako je došao do pobjede, nastupom nikog nije oduševio i potrebno mu je još posla s novim trenerom, prije nego se upusti u obračun protiv moćnog udarača kao što je Wilder.

‘‘Ponekad je potrebno više vremena da se boksač i trener u potpunosti usklade. Očito je da se to nije odmah dogodilo između Joshue i Jamesa, ali ukoliko ostanu zajedno, možda uspostave nekakav kontinuitet koji nisu imali u prvom meču. Nadam se da će postajati sve bolji kako vrijeme bude odmicalo, ali ponekad treba proći određeno vrijeme prije nego budu na istoj valnoj duljini. Volio bih da napreduju u sljedećim mečevima, jer nisu bili usklađeni u ovom prošlom meču.‘‘, rekao je Jones za ID Boxing, a potom se ukratko dotaknuo potencijalnog meča Joshue i Wildera.

‘‘To je jako težak meč za njega (za Joshuu). Jako volim ‘AJ-a‘ i mislim da je odličan borac. Ali njegov trenutni problem jest primanje i podnošenje udaraca, a ne želite se boriti s Wilderom dok je takva situacija. Udarci koji dolaze od Wildera drukčiji su nego od bilo kojeg drugog boksača u kategoriji i stoga se mora pobrinuti za svoje probleme prije nego se suoči s nekim poput Wildera.‘‘, pojasnio je legendarni boksač Roy Jones Jr.

Činjenica je da bi Joshua nakon prošlog izdanja bio veliki autsajder u meču protiv Deontayja Wildera. ‘‘Bronze Bomber‘‘ je bio u nizu od dva uzastopna poraza kao i Joshua, a pobjedama se vratio u desetom mjesecu prošle godine. Wilder je poraze upisivao u mečevima protiv Tysona Furyja, ali povratak pobjedama bio je daleko spektakularniji od Joshuinog. Deontay je već krajem prve runde brutalno nokautirao Roberta Heleniusa i po tko zna koji put nam je dokazao koliko ubojito udara. Joshua bi morao pružiti svoje najbolje moguće izdanje u meču protiv Wildera, jer inače bi završio nokautiran. Vjerojatno je Jones u pravu kad kaže da bi Joshua ipak trebao dodatno poraditi s novim trenerom.

Linker
04. svibanj 2024 01:58