K1 i Boks

Lennoxu Lewisu je drago što u subotu dolazi kraj njegovoj 25 godina dugoj vladavini: Novom prvaku zadao jedan izazov

Lenox Lewis

 Image Press Agency/ddp USA/Profimedia
Koliko će novi apsolutni prvak uspjeti zadržati svoj status, tek nam ostaje za vidjeti

Dugih 25 godina se o Lennoxu Lewisu govorilo kao o posljednjem apsolutnom prvaku teške kategorije, a ovoga tjedna će tome doći kraj. Oleksandr Usyk i Tyson Fury ove subote će se konačno obračunati za prestižnu titulu apsolutnog prvaka teške kategorije, a tada ćemo uistinu svjedočiti jednom povijesnom trenutku.

Predugo vremena je prošlo otkako smo imali takvog prvaka, a s tim se slaže i onaj posljednji, Lennox Lewis. Danas je Lewis rekao da mu je drago što konačno dolazi kraj njegovoj 25 godina dugoj vladavini, a imao je i jedan izazov za subotnjeg pobjednika:

‘‘Apsolutno mi je drago. Za mene je to sve bilo isključivo oko novca. Razumijem da se tu radi o biznisu i sve, ali ako ćemo govoriti istinu i ne stavljati fasadu na to sve, o tome se točno radilo. Ne trebamo biti iznenađeni što je ova borba čekala 25 godina jer promotori ne vole ovo. Ne vole kada su svi pojasevi na jednom mjestu jer ne mogu dovesti svog tipa koji im zarađuje novac‘‘, rekao je Lewis.

‘‘Ja sam bio apsolutni prvak 25 godina, a sada izazivam novog prvaka da pokuša svoju titulu održati toliko dugo. Drago mi je što ću ovoga vikenda biti otpušten s dužnosti‘‘, dodao je.

Koliko će novi apsolutni prvak uspjeti zadržati svoj status, tek nam ostaje za vidjeti. IBF je već odavno rekao kako mu namjerava oduzeti pojas ukoliko ga odmah ne bude branio protiv Hrgovića, a Fury i Usyk imaju dvostruku klauzulu o revanšu. Kako će se cijela situacija rasplesti, saznat ćemo u narednim mjesecima.

Linker
22. svibanj 2024 07:13