K1 i Boks

Najteži Usykov protivnik i bivši policajac u subotnjem revanšu napada svjetski tron po četvrti put

Mairis Briedis

 WBSS
Bivši policajac i svojedobno najteži Usykov protivnik pokušat će iznenaditi osjetno mlađeg Australca

Osim velikog meča za "apsolutnog kralja" teške kategorije između Furyja i Usyka u subotu nas također čekaju i ostali sjajni mečevi, između ostalog i onaj za upražnjeni IBF naslov u kruzer kategoriji (90.72 kg) u Saudijskoj Arabiji između Jaija Opetaie i Mairisa Briedisa.

Obojica su u velikom stilu stigli u saudijski Rijad, a na novinarskoj konferenciji su pokazali veliko poštovanje jedan prema drugom.

Borili su se u Australiji u srpnju 2022., pri čemu je Opetaia nakon 12 rundi teške borbe osvojio IBF naslov, a usput je zadobio i slomljenu čeljust u tom iscrpljujućem susretu.

Opetaia je sada na skoru 24-0 (19 KO), ali je bio lišen naslova zbog odluke da se bori protiv Ellisa Zorra umjesto da se ponovno bori s Briedisom, nakon što su pregovori o uzvratnom meču zastali dok latvijski boksač nije upisao nijedan nastup od njihovog zadnje obračuna

"Osjećam se dobro, spreman sam prirediti dobru predstavu," rekao je Australac Opetaia, koji je u Saudijskoj Arabiji u prosincu ostvario nokaut u prvoj rundi protiv Zorra. "Mislim da će on krenuti agresivno i mi smo spremni za sve što donese.

"Ne znam kako će završiti, ali završit će s mojom rukom podignutom."

"Fantastično je biti dio jedne od najvećih boksačkih večeri ovog desetljeća," dodao je, aludirajući na borbu za ujedinjenje teškaških titula između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. "Čast mi je biti ovdje i spremni smo prirediti dobru predstavu. Ne sumnjam da se Briedis dobro pripremio, stoga očekujem rat."

Enigmatični Latvijac i trostruki prvak svijeta (WBC, IBF, WBO, The Ring) Mairis Briedis (28-2, 20 KO), koji je možda priredio najteži izazov profesionalcu Usyku, izgubivši većinskom odlukom za ujedinjeni naslov u kruzer kategoriji u siječnju 2018., nije puno rekao, ali je dodao: "Nadam se da će svim boksačkim fanovima biti užitak gledati ovu borbu, naravno. Mi smo najbolji i pokazat ćemo veliku dramu."

Zanimljiva činjenica je zasigurno da je Briedis počeo ozbiljnije boksati tek s 24 godine nakon policijske karijere u Latviji.

"Mislim da će pobjednik biti onaj tko je jači, kao i uvijek" zaključio je šaljivo Latvijac koji je naglasio da uživa u toploj klimi Saudijske Arabije.

Linker
23. svibanj 2024 04:15