K1 i Boks

Ngannou: ‘Osjećam da mi boks nešto duguje. Moj ego mi neće dopustiti da se povučem‘

Francis Ngannou

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
‘Poskliznuo sam se, ali nisam pao, preokrenut ću taj poraz u životnu pobjedu‘

Francis Ngannou brutalno je nokautiran u drugoj rundi svog boksačkog meča protiv Anthonyja Joshue (28-3) početkom mjeseca u Rijadu. Poraz se ne sviđa bivšem UFC prvaku teške kategorije, koji je iznenadio fanove u svom boksačkom debiju protiv WBC prvaka Tysona Furyja.

Kameruncu je poraz ostavio gorak okus u ustima, zbog čega ponovno razmišlja o ringu prije povratka u kavez.

"Što je sljedeće za mene? Možda treći boksački meč. Osjećam da mi sada boks nešto duguje. Moram vratiti ono što mi je uzeo, moj ego mi neće dopustiti da se povučem i pustim da ovo ovako završi, bez da probam sve kako bih ponovno dokazao svijetu da sam dostojan nositi boksačke rukavice", rekao je Ngannou na svom YouTube kanalu.

"Predator" nikada nije planirao napustiti boks. Plan je uvijek bio ponovno navući rukavice, ali ga u kavezu čeka PFL-ov prvak teške kategorije Renan Ferreira (13-3, 3 NC), mnogi promatrači su pretpostavljali da bi povratak u MMA mogao biti sljedeći korak nakon poraza od "AJ-a".

"Mogu ja to. Poskliznuo sam se i posrnuo, ali nisam pao. Mislim da ako se vratim, treniram, učim iz toga i iskoristim to kao prednost i iskustvo za svoj osobni i profesionalni rast, mislim da onda to nikako nije poraz. Moći ću to preokrenuti i učiniti to životnom pobjedom", zaključio je Ngannou.

Linker
22. travanj 2024 08:47