K1 i Boks

Službeno najavljen idući meč Vasyla Lomachenka

Vasyl Lomachenko (Instagram)
Vasyl Lomachenko će već krajem idućeg mjeseca ponovno ući u ring. U zajedničkoj organizaciji Top Ranka i Matchroom boxinga ugovorio je meč protiv zlatnog olimpijca iz Londona, Lukea Campbella.

Lomachenko (13-1, 10 KO) će u ovom meču braniti WBA, WBO i The Ring titule lake kategorije, no tu je kao ulog pridodana i upražnjena WBC titula. Nju je u travnju ove godine napustio Mikey Garcia nakon prelaska u super laku kategoriju. Lomachenku će pojaseve pokušati oduzeti Luke Campbell (20-2, 16 KO).

31-godišnji Campbell vršnjak je sjajnog ukrajinskog boksača, no to im nije jedino zajedničko. Obojica su osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Lomachenku je to uspjelo u lakoj, dok je Campbell konkurenciju pokorio u bantam kategoriji. Englez se nakon toga uputio u profesionalce, gdje je vrlo brzo odabrao laku kategoriju kao onu u kojoj će nastupati. Do sada je držao WBC International titulu, kao i titulu prvaka Commonwealtha te WBC silver pojas. Jednu od elitnih titula napao je već 2017. godine, no tad je bolji od njega bio Jorge Linares. Linares je inače boksač koji je Lomachenku napravio najviše problema tijekom njegove aktualne pobjedničke serije. Campbell je pet centimetara viši od Lomachenka, do ima čak 16 centimetara veći doseg ruku.

Posljednji meč Lomachenko je imao u travnju ove godine, kad je prekidom u četvrtoj rundi savladao Anthonyja Crollu. Već neko vrijeme očekuje se njegov prelazak u višu kategoriju, no još za ovaj meč ostat će u lakoj. Kao mjesto održavanja dogovorena je O2 dvorana u Londonu, a datum meča je 31. kolovoza. U istoj toj dvorani je u subotu meč službeno i najavljen, kad su se njih dvojica po prvi put susreli licem u lice. Snimku tog sučeljavanja možete vidjeti ispod teksta.

Linker
23. svibanj 2024 19:59