K1 i Boks

Svjetski centar boksa seli na obale Ujedinjenog Kraljevstva: ‘Sada gledamo kako napraviti nešto veliko u Londonu’

Turki Alalshikh

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Njegova Ekselencija najavljuje planove za ogroman događaj na stadionu Wembley u rujnu

Turki Alalshikh, predsjednik General Entertainment Authorityja u Saudijskoj Arabiji, najavio je da ima planove za veliku boksačku priredbu na obalama Ujedinjenog Kraljevstva na stadionu Wembley krajem ljeta ove godine.

Znamo koliko je Njegova Ekselencija promijenila svijet borilačkih sportova, točnije boksa te ne namjerava stati. Saudijska Arabija postala je centar boksačkog svijeta.

Tamo smo imali prilike gledati najveće priredbe u posljednjih nekoliko godina, uključujući Anthonyja Joshuu protiv Oleksandra Usyka, Tysona Furyja protiv Francisa Ngannoua i veliki "Dan obračuna" na kojem se borio Filip Hrgović, a tamo su bili i Joshua protiv Otta Wallina i Deontay Wilder protiv Josepha Parkera.

Nedavno se Joshua vratio nokautirajući Ngannoua 8. ožujka. Sljedeća je, neupitno najveća borba u posljednjih 25 godina, 18. svibnja kada će se suočiti Fury i Usyk, a zatim na ljeto je dugo očekivana borba za naslov u poluteškoj kategoriji između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola.

U novom videu na YouTubeu Queensbury Promotionsa, Alalshikh otkriva da se nada učiniti nešto veliko na engleskom nacionalnom stadionu, Wembleyju u rujnu.

"Sada gledamo s Eddiejem (Hearnom) i Frankom (Warrenom) kako napraviti nešto veliko u trećem tromjesečju u Londonu kao reklamu za ‘Riyadh Season‘. Razgovaramo o tome i mislimo da ćemo za nekoliko tjedana doći do konačne točke."

Ovo bi bio prvi veliki boksački događaj na Wembleyu otkako je Tyson Fury nokautirao Dilliana Whytea u travnju 2022. i zadržao svoj WBC pojas.

Linker
25. travanj 2024 03:24