K1 i Boks

(VIDEO) Kell Brook se vratio dominacijom i krasnim nokautom

Kell Brook
 screenshot
Jedan od najboljih britanskih boksača, 33-godišnji Kell 'Special K' Brook vratio se u ring nakon 14 mjeseci te je prekidom u sedmoj rundi savladao Marca DeLucu, osvojivši tim putem WBO interkontinentalni pojas srednje kategorije.

Nekadašnji IBF prvak velter kategorije te izazivač za naslov u srednjoj, prije meča je nazivan zaboravljenim čovjekom britanskog boksa, no odradio je meč nakon kojeg su se svi vrlo brzo prisjetili tko je Kell Brook i što je sve taj momak sposoban napraviti među konopcima ringa.

Njegov prvi meč nakon 2018. godine bio je užitak za pogledati. Marc DeLuca nije bezazlen boksač nego čovjek koji je došao tražiti svoju priliku, no naišao je na Brooka koji je boksao kao u najboljim danima. Već u trećoj rundi bio je prvi put na podu, a u sedmoj je sve bilo gotovo, nakon što se poslije Brookovog udarca nije uspio oporaviti unutar odbrojanog vremena. Najbolje trenutke meča možete vidjeti ispod teksta.

Brook je ovim putem svoj omjer doveo na 39 pobjeda i dva poraza. Svoju profesionalnu karijeru započeo je još 2004. godine kao 17-godišnjak, a svjetsku titulu osvojio je 2014. godine te ju je tri puta obranio. Pokušao je nakon toga napasti titulu srednje kategorije, otvoreno se potukao s Gennadyjem Golovkinom, no poražen je prekidom u petoj rundi. Već idući meč ostao je bez titule u velteru nakon poraza od Errolla Spencea Jr. Odradio je nakon toga dva manja meča, da bi onda uslijedila 2019. godina bez nastupa.

"Da sam večeras izgubio, umirovio bih se u ovom ringu. Da nisam sposoban pobijediti DeLucu pitao bih se što radim ovdje", rekao je Brook nakon meča. Srećom po njega i fanove, upisao je pobjedu i uskoro bi mogao napasti neku od svjetskih titula. Kad iza sebe imate Eddieja Hearna kao promotora, takve stvari su itekako realne.

Linker
17. svibanj 2024 18:02