SUDIONIK GLAVNE FFC 39 BORBE

Novi FFC teškaš Jordan Powell: 'Bacim udicu, a kad protivnik uhvati ne stajem do samog kraja'

Jordan Powell borac je koji ima sve što je potrebno za postati nova velika zvijezda Final Fight Championshipa. Prvi korak prema tome moći će napraviti već danas, kad će nastupiti u glavnoj borbi FFC 39 priredbe protiv Jamellea Jonesa.
Jordan Powell

Prva zanimljivost kod ovog 32-godišnjeg borca je njegov nadimak "Juggernaut". To bi trebalo značiti kako se radi o borcu koji se žestoko kreće prema naprijed i ne staje do samog kraja. U razgovoru s ovim već podosta iskusnim Amerikancem postavili smo pitanje predstavlja li njegov nadimak uistinu takvu naviku.

"Zapravo ne, neće biti nekog juriša od prve sekunde. Nadimak je više zbog toga što se osjećam nezaustavljiv. Znam prepoznati svoju priliku i onda zabacim udicu. Ako uhvati, krenem i do kraja borbe više ne stajem", rekao nam je nešto o svom stilu borbe kakav će pokušati prezentirati večeras u Fight Domeu. Pitali smo ga odmah i nešto o promociji u čijem će ringu debitirati.

"FFC mi djeluje jako dobro. Po pitanju odnosa prema borcima svakako je jedna od najboljih promocija s kojima sam do sada radio."

Protiv Jamellea Jonesa čeka ga sudar stilova u kojem će on biti pet i pol kilograma lakši borac. To znači kako će biti i brži pa nije skrivao da će tražiti udarac kojim može svog protivnika nokautirati:

"Ovu borbu odlučit će bolja priprema za nju. On je vrlo snažan hrvač i pokušat će me srušiti. Što se tiče njegovih mana, mislim da mu brada baš i nije nešto izdržljiva."

Otkrili smo mu informaciju koja mu možda i nije bila poznata, da su mnogi borci kroz dokazivanje u FFC-u došli do velikih promocija. On već neko vrijeme traži svoju priliku pa bi mu FFC mogao biti odskočna daska u pravom smjeru. Ako ostavi pobjedu, a u tome ipak ne uspije, eventualna pozicija FFC zvijezde nije loša utješna nagrada.

"Naravno, to je misao nakon svake velike borbe koju dobro odradiš. U ovoj igri sve se svodi na to da te prepoznaju u pravi trenutak", dodao je Jordan.

U dosadašnjoj MMA karijeri ovaj je borac upisao deset pobjeda i sedam poraza. Ipak, posljednjih godina napravio je svojevrsni iskorak pa u posljednjih šest nastupa ima pet pobjeda i samo jedan poraz. Njega mu je nanio Dominick Reyes, danas legitimni kandidat za napad na UFC titulu. U slučaju nove pobjede možda bi netko mogao prišapnuti njegovo ime matchmakerima najvećih MMA organizacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 13:50