Ostalo

KSW ugovorio ‘Najveću europsku MMA borbu u povijesti‘! Uparili su svoje najveće zvijezde

KSW 77 - poster

 Twitter (ksw)
Poljska MMA organizacija danas je službeno potvrdila ovaj meč

Kakva informacija je došla danas iz KSW-a, najjače poljske MMA organizacije i ponajbolje europske MMA organizacije. KSW će 2022. godinu zatvoriti KSW 77 eventom, a u glavnoj borbi večeri nastupit će Mariusz Pudzianowski i Mamed Khalidov!

Radi se o meču koji će se održati u teškoj kategoriji, a Khalidov i Pudzianowski vjerojatno su dvije najveće zvijezde KSW-a u ovom trenutku. Iza Khalidova je čak 26 KSW mečeva (20-4-2), a u dva navrata osvajao je titulu prvaka u srednjoj kategoriji i jednom ju je uspješno branio. Pojas je držao i u poluteškoj kategoriji te je po mnogima najveći borac u povijesti KSW-a.

Posljednji nastup 42-godišnji Khalidov odradio je krajem prošle godine na KSW 65 eventu. Roberto Soldić nokautirao ga je u drugoj rundi i time ga je svrgnuo s trona KSW-ove srednje kategorije. Soldić je kao što znamo napustio KSW i to mjesto sada je upražnjeno.

Naravno da se Khalidov i Pudzianowski neće boriti za titulu u srednjoj kategoriji, jer Pudzianowski je pravi teškaš. Peterostruki pobjednik na World‘s Strongest Man natjecanjima iza sebe ima 25 profesionalnih MMA nastupa (17-7, 1 NC). Trenutno je u nizu od čak pet uzastopnih pobjeda, a u petom mjesecu ove godine nokautirao je Michala Materlu u prvoj rundi. Materla koji inače također nastupa u srednjoj kategoriji, u taj meč ušao je 16 kilograma lakši od Pudzianowskog.

Svjesni su u KSW-u da Pudzianowski ne može parirati ponajboljim KSW-ovim teškašima kao što su Phil De Fries ili Darko Stošić i stoga mu ugovaraju ovakve mečeve. Treba uzeti u obzir da Pudzianowski u drugom mjesecu sljedeće godine puni 46 godina i to mu također ne ide u prilog.

Ipak, Poljaci su meč Khalidova i Pudzianowskog najavili kao ‘‘Najveću borbu u povijesti europskog MMA-a‘‘. Mnogi se vjerojatno neće složiti s tom konstatacijom, ali nema sumnje da će ova borba privući velik interes i bit će zanimljivo vidjeti Khalidova kako će se nositi s osjetno većim i fizički nadmoćnijim Pudzianowskim.

KSW 77 event održat će se 17. prosinca (12. mjesec), a osim ovog meča, najavljen je i obračun Sebastiana Przybyzsa i Jakub Wiklacza. ‘‘Sebić‘‘ u ovom meču brani titulu prvaka KSW-ove bantam kategorije.

Linker
18. svibanj 2024 12:44