Ostalo

Luke Rockhold potpisao za sve popularniju organizaciju: Evo kada i s kim će se boriti bivši UFC-ov prvak

Luke Rockhold

 Screenshot/Instagram (Luke Rockhold)
Nekadašnjeg vlasnika pojasa u UFC-ovoj srednjoj diviziji čeka obračun s bivšim Gloryjevim prvakom

Borilački put Lukea Rockholda nastavlja se pod okriljem Karate Combata. Bivši prvak UFC-ove i Strikeforceove srednje kategorije potpisao je ugovor s navedenom američkom organizacijom, a pod njezinim će svjetlima debitirati na Karate Combat 45 priredbi koja je ugovorena za 20. travnja u Dubaiju. Vijest je prvi objavio MMA Junkie, pozivajući se na izravnu potvrdu iz promocije.

Rockholdov protivnik bit će Joe Schilling, još jedan veteran borilačkog sporta koji je u profesionalnoj karijeri odradio 32 borbe u kikboksu (23-9) i deset MMA mečeva (4-6). Schilling je najviše traga ostavio u Gloryju, gdje je 2013. osvojio i turnir u srednjoj kategoriji, a nastupao je i za Bellator, u čijem je oktogonu odradio šest mečeva i pritom upisao tri pobjede i jednako toliko poraza. Težinska margina meča između Rockholda i Schillinga ugovorena je na 88,5 kilograma.

Posljednju borbu u UFC-u Rockhold je odradio krajem kolovoza 2022., kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Paula Coste, a potom je, krajem travnja prošle godine, odradio "bare knuckle" meč u BKFC-u gdje je osim poraza od Mikea Perryja prekidom u drugoj rundi - zaradio i popriličnu štetu na zubima. U rujnu prošle godine je, također, trebao odmjeriti snage s Craigom Jonesom u grappling meču, no taj je sraz otkazan. Schilling se, s druge strane, posljednji put borio početkom listopada 2019. u Bellatoru, kada ga je u trećoj rundi nokautirao Tony Johnson.

Podsjetimo, Karate Combat promocija postoji od travnja 2018. godine i zasniva se na organizaciji turnira u profesionalnom, odnosno "full contact" karateu, te svojim atraktivnim i dinamičnim mečevima kroz godine podiže svoju popularnost i plijeni sve veću pozornost među borilačkom publikom.

Linker
21. travanj 2024 00:23