Regija

Gabrijel Veočić uoči borbe za medalju: ‘Kubanci su doktori boksa, ali ovaj put sam nikad spremniji‘

Gabrijel Veočić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Jedinog preostalog hrvatskog predstavnika na SP-u u boksu danas očekuje veliki meč

20-godišnji Gabrijel Veočić uistinu oduševljava svojim nastupima na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u boksu. Boksač iz Slavonskog Broda savladao je tri protivnika dosad, a već danas ga čeka četvrtfinalni ogled protiv Kubanca Yoenlisa Hernandeza Martineza.

Radi se o gotovo sigurno najtežem protivniku s kojim će se Veočić zasad susresti, no pobjeda mu garantira osvajanje medalje. Veočić se u razgovoru za Fight Site kratko osvrnuo na dosadašnji uspjeh, točnije, zahvalio se svome timu.

''Zahvalio bih se prvo svim ljudima koji su me podržavali te stručnom timu Hrvatske boksačke reprezentacije koji mi je pomogao u slaganju taktike za meč. Najviše sam zahvalan svom ocu i ujedno glavnom treneru , koji me doveo do ovog rezultata.

Gabrijel je u osmini finala pobijedio Škota Sama Hickeyja. Još je jednom hrvatski boksač slavio čisto i uvjerljivo, na četiri sudačke kartice (od ukupno pet). Brođanin tvrdi kako ga 21-godišnji Škot apsolutno ničim nije iznenadio.

''Sve je išlo po planu. Gledao sam ga već par puta, a čak smo jednom i boksali kao kadeti. Znao sam što očekivati.'', objasnio je Veočić.

Njegov današnji protivnik Yoenlis Hernandez Martinez izrazito je opasan borac. Sama činjenica da se radi o Kubancu, dovoljno govori. Hernandez je u osmini finala savladao Indijca Sumita u fantastičnom meču, Prvu rundu Kubanac je izgubio, no u druge dvije dodaje gas i odlazi u četvrtinale protiv našeg Veočića. Gabrijel je svjestan što ga čeka, no u meč ulazi s puno samopouzdanja.

Borbom (protiv Hickeyja) smo zadovoljni i već sutra nas očekuje reprezentativac s Kube. Kubanci su poznati kao doktori boksa, ali ovaj put sam došao nikad spremniji. Nadam se odličnoj borbi i naravno pobjedi te medalji.'', dodao je Gabrijel.

Inače, Veočićev meč deseti je na rasporedu po programu koji starta od 13:00 sati. Dakle, Gabrijelovu borbu za medalju možemo očekivati oko 15:00 sati. Prođe li Brođanin još jednu prepreku, postat će prvi osvajač svjetske medalje za Hrvatsku, još od 2005. godine i Marija Šivolije.

Linker
07. svibanj 2024 15:23