Regija

VIDEO: Jakob Nedoh izgubio prekidom u prvoj rundi na sinoćnjoj PFL priredbi

Nedoh vs Yagshimuradov

 Christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
Dovletdzhan Yagshimuradov dominantnom izvedbom slavio je protiv slovenskog predstavnika.

Sinoć je održana PFL 2 2024 Regular Season priredba u Las Vegasu, u Virgin Hotelsu. Na priredbi je nastupio slovenski nokauter Jakob ‘The Gorilla‘ Nedoh (8-2) i nažalost nije uspio doći do pobjede. Njegov protivnik, iskusni turkmenistanski borac, Dovletdzhan Yagshimuradov (22-7-1) zaustavio ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Nedoh je nanizao impresivan niz od osam pobjeda, i svaku od njih je ostvario prekidom, a čak sedam od njih su bili prekidi u samoj prvoj rundi borbe. S obzirom na to, sinoć je ušao kao favorit u borbu protiv Yagshimuradova kojem je ovo bio debitantski nastup u PFL-u nakon što je ostvario omjer od dva poraza i tri pobjede u Bellatoru.

Već u prvim razmjenama, Turkmenistanac je ozbiljno potresao slovenskog borca. Preciznim boksačkim kombinacijama je uzdrmao Nedoha i bio je vidno poljuljan, na ‘gumenim‘ nogama. Nedoh se pokriva i povlači unatrag i nekako uspijeva izdržati nalete. Nakratko se Yagshimuradov odlučuje na klinč i pritišće svog suparnika uz žicu, što se činilo kao prilika Nedohu da se bar malo oporavi. Vraćaju se u sredinu kaveza i čini se da Slovenac stoji čvrsto na svojim nogama što nam je dalo nadu da se vratio u borbu, međutim snažan udarac desnom rukom ga šalje na pod, pada na koljena i pokriva glavu, a sudac Keith Peterson zaustavlja borbu.


Yagshimuradov je ovom odličnom izvedbom ostvario maksimalnih šest bodova za prekid u prvoj rundi dok Nedoh čeka rasplet događaja u poluteškoj kategoriji, ali svakako još ima šanse za napredovati u ovoj sezoni PFL-a.

U glavnoj borbi večeri, također u poluteškaškom okršaju, odvio se vrlo sličan scenarij. Impa Kasanganay je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Sukobio se s Alexom Polizzijem koji je kao i Yagshimuradov došao iz Bellatora i sinoć imao svoj prvi nastup za PFL promociju.

Linker
26. travanj 2024 11:11