UFC

Dana White otkrio u kojoj će se kategoriji obračunati McGregor i Chandler

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dvije težinske kategorije bile su u konkurenciji za ovaj meč, ali UFC je odabrao logičniji izbor

Dana White prije nekoliko dana razveselio je veliku većinu MMA fanova, iako ne znamo niti datum, niti lokaciju i event na kojem će se Chandler i Conor boriti. Poznato je da će kao treneri predvoditi novu sezonu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ koja počinje s emitiranjem krajem petog mjeseca, a završava sredinom osmog mjeseca.

McGregor i Chandler borit će se nakon završetka sezone, ali to je podosta širok pojam. UFC u 11. mjesecu i Madison Square Garden djeluju kao jedna od najboljih opcija, ali nije isključeno da UFC ovu borbu ugovori i ranije.

Jedna od zanimljivih nepoznanica bila je i težinska kategorija u kojoj će se Chandler i Conor obračunati. Svi su uočili da je McGregor vidno nabio mišićnu masu i sam Irac najavljivao je prelazak u velter kategoriju.

Michael Chandler otvoren je za bilo koju soluciju, ali također preferira velter jer ne bi morao prolaziti preteško skidanje kilograma za laku kategoriju. Unatoč svemu ovome, borba će se ipak održati u lakoj kategoriji (-70 kg), a tu informaciju potvrdio je Dana White u showu Pata McAfeeja.

Michael Chandler trenutno je petorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije, a iza UFC-ove odluke da se ovaj meč održi u lakoj kategoriji stoji jedan vrlo logičan razlog.

Nema sumnje da se UFC nada gurnuti Conora u meč za titulu u lakoj kategoriji ukoliko porazi Michaela Chandlera. Zato borba u velteru nema toliko smisla koliko će to imati meč u kategoriji do 70 kilograma.

Uglavnom, ta je nepoznanica rješena, a preostaje nam pričekati službeni datum borbe. Vjerojatno ćemo se morati strpiti još neko vrijeme dok taj podatak ne dospije u javnost.

Linker
01. svibanj 2024 00:06