UFC

(FOTO) Gazio je sve redom, ali sinoć je naišao na ‘tvrđi orah‘: Pogledajte što je Carlos Diego Ferreira napravio licu Mateusza Rebeckog

Carlos Diego Ferreira (lijevo) i Mateusz Rebecki (desno)

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia | Instagram (mateusz Rebecki)
31-godišnji Poljak dobro je otvorio meč, ali Brazilac je u potpunosti preokrenuo borbu i brutalno je pretukao Rebeckog

Vrlo izražen favorit bio je Poljak Mateusz Rebecki (19-2-0) uoči nastupa na UFC on ESPN 56 eventu. Odlični poljski borac lake kategorije bio je u fantastičnom pobjedničkom nizu uoči meča s Carlosom Diegom Ferreirom.

Čak 16 uzastopnih pobjeda nanizao je Rebecki, a tri je upisao pod okriljem UFC-a. Dva od tri meča u UFC-u, Rebecki je okončao porazivši protivnike prekidom i djelovao je kao borac koji vrlo brzo može uskočiti unutar top 15.

Veteran Carlos Diego Ferreira (19-5-0) trebao je poslužiti kao jedna od posljednjih provjera za Rebeckog, prije napada na top 15. Nažalost po Poljaka, on taj ispit nije prošao.

Kao i u većini svojih mečeva, Rebecki je krenuo jako eksplozivno i u visokom tempu. Ferreiru je poslao u nokdaun već u prvoj rundi, nešto više od minutu držao ga je u donjoj poziciji i uzeo je prvu rundu na sve tri sudačke kartice.

Ipak, ispostavilo se kako Rebecki nema ‘‘goriva‘‘ za takav tempo kroz sve tri runde. Već u drugoj rund osjetio se drastičan pad, a statistika pogođenih udaraca jasan je pokazatelj preokreta. Ferreira je pogodio 40 značajnih udaraca, dok se Rebecki zaustavio na samo 16 uspješno plasiranih udaraca u drugoj rundi.

Osjetio je 39-godišnji Brazilac kako Poljak usporava i znao je da u trećoj rundi mora prebaciti u višu brzinu, jer pobjeda prekidom nudila se gotovo na pladnju. Vidno iscrpljeni Rebecki doslovno je preživljavao u trećoj rundi. Teške udarce primao je Rebecki u trećoj rundi, ali prezentirao je srčanost i nije dopuštao Ferreiri da ga nokautira u borbi na nogama.

Carlos Diego Ferreira ipak je pronašao način za doći do prekida. Drugom polovicom posljednje runde srušio je Rebeckog, uspostavio je kontrolu iz gornje pozicije, došao je do pozicije ‘‘full mounta‘‘ i nemilosrdno je tukao Rebeckog. Devet sekundi prije kraja borbe, sudac Josh Copeland odlučio je prekinuti meč.

Rebecki se nije aktivno branio, Ferreira je napravio više nego dovoljno za doći do pobjede prekidom i Copeland je poštedio Rebeckog dodatne štete. Isto tako nije dopustio da meč otiđe sucima u ruke, a Carlos Diego Ferreira zaslužio je slaviti prekidom nakon silne količine udaraca kojima je ispogađao Rebeckog.

Nedugo poslije meča, Mateusz Rebecki podijelio je vrlo zanimljivu fotografiju iz bolnice. Ogromnu štetu na njegovom licu prouzročio je Carlos Diego Ferreira, a ispod ovog ulomka možete vidjeti posljedice 94 udarca koja su odsjela na glavi Rebeckog.

‘‘Život‘‘, riječ je koju je Rebecki ostavio u opisu svoje objave, svjestan kako je dao sve od sebe, ali život ne donosi uvijek pobjede i uspone. Padovi su sastavni dio života, a 31-godišnji Rebecki jednostavno je naišao na ‘‘tvrđi orah‘‘ u ovom trenutku.

Iskusni Carlos Diego Ferreira nekoć je bio ponajveći potencijal UFC-ove lake kategorije

Carlos Diego Ferreira prekaljeni je veteran slobodne borbe i u borilačkom sportu je od svoje desete godine života. 39-godišnjak iza sebe ima 24 profesionalna MMA nastupa, a ukupno 15 ih je odradio unutar UFC-ovog oktogona. Ferreira je član UFC-a još od 2014. godine, a nekoć je kotirao kao ponajveći talent UFC-ove lake kategorije.

U periodu od 2016. godine pa sve do drugog mjeseca 2021. godine, ovaj nositelj crnog pojasa u BJJ-u upisao je šest uzastopnih pobjeda. Bivši UFC-ov prvak Anthony Petti, zatim dvostruki osvajač PFL-ovog turnira, Olivier Aubin Mercier, neka su od najzvučnijih imena koja je Ferreira porazio u tom periodu. Pobjede nad Mairbekom Taisumovim i Rustamom Khabilovim također su bile impresivne.

Početkom 2021. godine Ferreirin pobjednički niz zaustavio je Beneil Dariush, a 2021. godina pokazala se najlošijom u karijeri ovog odličnog Brazilca. Nakon poraza od Dariusha, Ferreiru su pobijedili Gregor Gillespie i Mateusz Gamrot, a Ferreira je oba meča izgubio nokautima u drugoj rundi.

Dugo je CDF pauzirao nakon ta tri poraza i sve do petog mjeseca prošle godine čekali smo njegov povratak u kavez. Priznao je Ferreira da je čak razmišljao i o povlačenju iz sporta nakon silnih problema s ozljedama, ali uspješno se vratio borbama. Brutalno je Ferreira nokautirao Michaela Johnsona u drugoj rundi i u potpunosti je povratio svoju želju za borbama.

Nešto manje od godinu dana kasnije, Ferreira je nokautom zaustavio i Mateusza Rebeckog. Nije isključeno da Ferreira dobije priliku protiv nekog od rangiranih boraca i ponovno pokuša napraviti uzlet ka vrhu lake kategorije.

U kojem god smjeru ode njegova karijera, ne sumnjamo da će Ferreira pružiti još nekoliko vrhunskih nastupa, a iako nije u potpunosti ispunio svoj potencijal, sport će jednog dana napustiti kao borac kojeg su fanovi izrazito cijenili.

Linker
22. svibanj 2024 10:23