UFC

Jared Cannonier ne zamara se mišljenjima drugih: ‘To su samo riječi koje plutaju zrakom‘

Jared Cannonier

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Izazivač za pojas u UFC-ovoj srednjoj kategoriji miran je i staložen uoči meča karijere

Osjetan autsajder je Jared Cannonier u meču koji ga ovog vikenda čeka na UFC 276 priredbi. Trećerangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije borit će se protiv Israela Adesanye, ali prvak je veliki favorit.

Koeficijent na pobjedu Adesanye u prosjeku iznosi 1.20, dok koeficijent na pobjedu izazivača iznosi oko 4.60. Mnogi se zapravo i slažu s takvim omjerom te Cannonierovu šansu vide jedino u razornom udarcu kojim bi mogao dohvatiti Izzyja u nekom trenutku borbe. Dojam je kako je sve ostalo na strani Adesanye, ali Jared ne mari pretjerano za takve analize.

''Nije me briga što drugi govore i stoga nemam nikakvo mišljenje o onome što Adesanya i svi ostale govore. Moje misli usmjerene su jedino na ono što će on pokušati učiniti u subotu navečer i na ono što ću ja pokušati napraviti. Ljudi govore različite stvari, a gotovo svi me otpisuju. Zašto bih davao pažnju nečem negativnom? TO mi ne ide u prilog, ne pomaže mi, niti mi pruža ikakvo zadovoljstvo. Ne razmišljam o tome i ne diraju me takve stvari. To su samo riječi koje plutaju zrakom. Sva moja energija usmjerena je na borbu.'', objasnio je Cannonier predstavnicima medija uoči UFC 276 eventa.

Jako smireno i samouvjereno djeluje Jared Cannonier. Inače se radi o vrlo staloženom borcu, a 38-godišnji ''Killa Gorilla'' u ovaj meč ulazi s pet pobjeda u posljednjih šest nastupa. Trenutno je na vrhuncu svoje moći i nema razloga da si stvara nekakav dodatni pritisak.

''Emocije nisu puno drukčije od uobičajenog 'fight weeka'. Ne stavljam previše pritiska na sebe, jer borbe su stresne samo po sebi. Ne želim reći da olako shvaćam sve ovo. Radim jako neovisno o svemu i dolazim s istom vjerom u sebe, samopouzdanjem i energijom.''

Adesanya i Cannonier gaje međusobno poštovanje jedan prema drugom i ne promoviraju ovaj meč kroz nekakav isforsirani ''trash talk'' i tenzije. Adesanya otprije cijeni Cannoniera, a Jared je otkrio kako se još u 11. mjesecu 2018. godine susreo s Adesanyom. Cannonier je tada pobijedio Davida Brancha, dok je Adesanya pobijedio Dereka Brunsona.

''Predstavio sam mu se i čestitao mu na pobjedi, zato što sam gledao njegov meč. Bilo je interesantno, jer istovremeno je pokazivao poštovanje, ali me donekle i odmjeravao. Čak je i rekao da ćemo se susresti u budućnosti. Dogovorili smo se da ćemo pružiti odličan meč, još tada. Zato je interesantno da smo obojica sada ovdje.'', prisjetio se Cannonier zanimljive situacije.

Jared Cannonier borac je koji se ne razbacuje riječima, ali uvijek je užitak i osvježenje slušati tako mirno i staloženog borca. Stoga vam preporučamo da svakako poslušate u cijelosti njegov jučerašnji nastup pred medijima. Video je ispod teksta.

Linker
28. svibanj 2024 04:34