UFC

Velika čast za istinsku legendu ovoga sporta: ‘Shogun‘ Rua bit će uvršten u UFC-ovu Kuću slavnih ovoga ljeta

 Mauricio Shogun Rua 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Rua je 2005 godine osvojio PRIDE-ov Grand Prix u srednjoj kategoriji, a i u UFC-u je držao pojas u poluteškoj kategoriji

Dosta dobrih borbi i atraktivnih finiša ponudila nam je noćašnja UFC 301 priredba, no jedna stvar koja se dogodila van samog kaveza također zaslužuje poseban spomen. Legenda borilačkog sporta, Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua večeras je imao veliku čast, pogotovo pred domaćom publikom u Brazilu.

Naime, noćas su najavili da će ovoga ljeta ‘‘Shogun‘‘ postati dionikom UFC-ove kuće slavnih. Podsjećamo, njegova borba protiv Dana Hendersona 2011. godine već je uvrštena, no ‘‘Shogun‘‘ će ovoga ljeta i sam biti uvršten kao borac.

‘‘Shogun Rua je jedan od najvećih brazilskih sportaša u povijesti borilačkih sportova. Shogun je imao odličan pothvat u PRIDE-u i UFC-u, bio je neustrašiv unutar kaveza. Njegove borbe protiv Marka Colemana, Chucka Lidella, Lyota Machide te Dana Hendersona, predstavljaju jedne od najupečatljivijih trenutaka u UFC-ovoj povijesti te su pomogle da se uzdigne brazilski MMA. Bit će mi čast uvrstiti ga u Kuću slavnih ovoga ljeta‘‘, rekao je Dana White.

Inače, ‘‘Shogun‘‘ Rua je 2005 godine osvojio PRIDE-ov Grand Prix u srednjoj kategoriji, a i u UFC-u je držao pojas u poluteškoj kategoriji. Čak osam puta je nagrađen bonusom u UFC-u, što ga stavlja na drugo mjesto u povijesti poluteške kategorije.

Svoju posljednju borbu u karijeri, Shogun je odradio na UFC 283 priredbi u prvom mjesecu prošle godine protiv Ihora Potierie, no nažalost, nije uspio oprostiti se pobjedom. ‘‘Shogun‘‘ sada uživa u itekako zasluženoj mirovini, a zaslužio je i biti uvršten u Kuću slavnih ovoga ljeta. Legendi hvala na svim borbama i trenucima koje nam je pružio u kavezu, a Kuća slavnih ga čeka.

Linker
12. svibanj 2024 23:22