UFC

(VIDEO) Njegov ‘hype‘ brzo je ugašen, ali ‘u miru i tišini‘ stvorio je sjajan pobjednički niz: Carlos Ulberg stroj je za pobjede prekidom

Carlos Ulberg

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
33-godišnji Novozelanđanin ovaj vikend tražit će šestu uzastopnu pobjedu

Carlos Ulberg (9-1-0, 5-1 UFC) ugovor s UFC-om izborio je 2020. godine nakon sjajne pobjede na Dana White‘s Contender Seriesu. Novozelanđanin je u prvoj rundi nokautirao Brunu Oliveiru i zasluženo je dobio ugovor s UFC-om.

Puno se očekivalo od Ulberga uoči njegovog debija. UFC 259 bio je event na kojem je Ulberg prvi puta kročio u UFC-ov kavez. Njegov timski kolega Israel Adesanya predvodio je event borbom protiv Jana Blachowicza, a Carlos Ulberg predstavio se publici borbom protiv Kennedyja Nzechukwua.

Osim činjenice da je timski kolega Israela Adesanye, Ulberga je pratila reputacija iskusnog kickboksača i strašnog udarača. Odličnih fizičkih predispozicija, neporažen u MMA-u i s blagim ‘‘hypeom‘‘ nakon uvjerljive izvedbe na DWCS-u, Ulberg je ušao u svoj debi.

Meč protiv Nzechukwua otvorio je jako dobro i već u prvoj rundi bio je jako blizu pobjede prekidom. 83 značajna udarca pogodio je Ulberg u prvoj rundi, što je uistinu strašna brojka za jednog poluteškaša. Međutim, Carlos nije uspio dokrajčiti svog protivnika i uslijedio je totalni preokret u drugoj rundi.

Ulberg se u potpunosti potrošio pokušavajući završiti Nzechukwua već u prvoj rundi i platio je danak neiskustvu u MMA kavezu. Nigerijac je preuzeo primat u drugoj rundi i nokautirao je Ulberga drugom polovicom te dionice.

Jako brzo splasnuo je ‘‘hype‘‘ koji je pratio Ulberga uoči debija. Nisu fanovi mogli nastaviti s velikim očekivanjima vidjevši Ulberga kako se ispuhao nakon jedne runde te izgubio protiv nerangiranog poluteškaša.

Gotovo godinu dana čekali smo Ulbergov povratak u kavez, a Carlos se vratio borbom protiv Fabija Cheranta u drugom mjesecu 2022. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Ulberg, ali nije to bio nastup kojim bi vratio ‘‘hype‘‘ na nekadašnju razinu.

No, kako je vrijeme odmicalo, Ulberg je nizao pobjedu za pobjedom. Nisu došle samo pobjede, nego i finiši u tim mečevima. Tafon Nchukwi, Nicolae Negumereanu i Ihor Potieria nokautirani su u prvoj rundi, a u meču protiv Da-Un Junga, Ulberg je upisao prvu pobjedu ‘‘submissionom‘‘ (u trećoj rundi).

Pet uzastopnih pobjeda nanizao je ovaj Novozelanđanin i ovaj vikend imat će priliku izboriti plasman unutar top 15. Ulberga čeka meč protiv Alonza Menifielda, 11-rangiranog izazivača poluteške kategorije.

Ulberg je vrlo izražen favorit prema kladionicama (1,35-3,25) i očekuje se njegova šesta uzastopna pobjeda. Zanimljivo je kako Carlosa ni dalje ne prati ‘‘hype‘‘ s kakvim je ušao u svoj UFC debi.

Dojam je kako mu je poraz u debiju zapravo dobro došao. Pažnja, ali i pritisak koji dolazi s takvom pažnjom, naglo su splasnuli i Ulberg je ‘‘u miru i tišini‘‘ gradio svoj put. Borba protiv Menifielda ipak će privući nešto više pažnje, ali Ulberg je prošao proces sazrijevanja i vrijeme je da se počne izlagati većim izazovima.

Radi se o borcu koji djeluje kao potencijal za najveće stvari, ali tek će borba s Menifieldom dati nešto više odgovora. Nova pobjeda prekidom priskrbila bi Ulbergu nekadašnju pažnju, a ovakav borac zapravo i zaslužuje pažnju.

Ulberg nije samo dobar borac, nego i atraktivan finišer. Ususret njegovom nastupu na UFC on ESPN 56 eventu, UFC nam je ponudio pregled svih njegovih pobjeda prekidom u UFC-u.

Vrijedi pogledati, jer Carlos Ulberg stvarno je moćan udarač. Video je ispod teksta.

Linker
20. svibanj 2024 09:20