PRED OGLEDOM

Irena Škorić: Rastanak na festivalima

Kad bi izgled odlučivao, Irena Škorić vjerojatno bi stajala ispred – a ne iza – kamere. No, 26-godišnja Zagrepčanka – koja je lani diplomirala filmsku i TV režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti – odabrala je ovu drugu poziciju jer, kaže, uživa kad drži sve konce u rukama. S više od dvadesetak režiranih filmova i brojnim nagradama koje je primila za njih, Irena je dokazala da nije pogriješila u odabiru.

Premda joj njegovani ten, lijepa plava kosa i skladno građeno tijelo nisu presudni za uspjeh u karijeri, redateljica svom izgledu pridaje mnogo pažnje, a to joj katkad zaista nije lako – pogotovo posljednjih mjeseci, koje provodi uglavnom na putu, u obilasku svjetskih filmskih festivala na kojima promovira višestruko nagrađivani 15-minutni film “Rastanak” .

Što na putovanjima uvijek morate imati sa sobom u kozmetičkoj torbici? – Najbitnije mi je da uvijek pri ruci imam vlažne maramice i četkicu za zube. Važno mi je da imam veliku ručnu torbu, kako bih uz sebe imala komplet kozmetike od stopostotne aloe vere. Naime, imam osjetljivu kožu pa na suncu uvijek dobijem alergiju, a katkad mi čak izbiju plikovi. Stoga koristim First Aloe Vera, američku kozmetiku sa sastojcima iz Kostarike, koju naručujem putem kataloške prodaje. Prije spavanja na predio oko očiju obavezno stavljam i Sisleyev Baume Efficace s ekstraktima rajčice, koji hrane i vitaminiziraju kožu.

Kojem dijelu tijela pridajete najviše pažnje i njege? – Kosi jer je dosta oštećena i isušena od kemikalija za posvjetljivanje pramenova i feniranja. Jednom mjesečno idem kod frizera i kupujem preparate za njegu kose John Masters Organics – šampon s ekstraktom noćurka i regenerator s avokadom i lavandom. Njih kombiniram sa šamponom John Frieda Blonde, na bazi kamilice i suncokreta, koji sam otkrila dok sam bila na putovanju u SAD-u. Kako ste se uredili za izlazak na crveni tepih festivala u San Sebastianu, gdje je bio prikazan vaš film? – Festivali su mi najdraža događanja, no osim nekoliko glamuroznih minuta na crvenom tepihu, sve ostalo je samo rad. Imala sam mnogo protokolarnih obaveza pa sam odabrala sivu haljinicu od pamuka i lana sa srebrnim nitima, koja je vrlo ugodna, a istodobno elegantna i prikladna za crveni tepih. Inače sam uglavnom u trapericama, običnoj majici s otkačenim natpisom i prsluku. Koji vam je najdraži parfem? – Cinema YSL, ali ne zato jer sam redateljica, već zato što volim slatkaste i intenzivne mirise.

Kako njegujete nokte? – Najjednostavnije mi je otići na manikuru u zagrebačku robnu kuću Müller, gdje odabirem prozirne ili nježnoružičaste lakove. Te boje na noktima izgledaju najurednije, a i nekako najbolje pristaju uz svu odjeću.

S obzirom da imate osjetljivu kožu lica, kakve pudere koristite? – Uz Guerlaineov tekući puder Divinora sa zaštitnim faktorom 12, koristim najbolje mi odgovara i njihov krem puder terracotta blonde.

Koji vam je najdraži kozmetički proizvod? – Mlijeko za tijelo Dalmatica od maslina jer me podsjeća na more i bogato hrani kožu.

Sana Vitas

Linker
16. svibanj 2024 09:39