PROGLAŠENE NOMINACIJE

Muška dominacija na ovogodišnjem Porinu

Na ovogodišnjoj dodjeli hrvatske glazbene nagrade Porin dominirat će – muškarci. Naime, danas su objavljene nominacije za diskografsku nagradu, a najviše, njih čak jedanaest, dobio je Goran Bare i njegove Majke. Zahvaljujući hvaljenome albumu “Teške boje”, vinkovački rocker nominiran je i u najprestižnijim kategorijama poput one za album i pjesmu godine.

Korak do njega ostali su splitski reperi TBF, kojima je pripalo devet nominacija za pjesme s njihovog albuma “Pistaccio Metallic” te jedna za kompilaciju “The Best Of Nostalgično-Fantastično”. Mušku dominaciju potvrdio je Massimo s albumom “Dodirni me slučajno”, s kojim je zavrijedio devet nominacija.

U kategoriji za najbolji album zabavne glazbe natjecat će se Jelena Rozga (“Bižuterija”), Tonči Huljić & Madre Badessa Band (“Ka hashish”) i klapa Cambi (“Zar više nema nas”), dok će Porina u kategoriji za najbolji pop album “loviti” Massimo (“Dodirni me slučajno”), Nina Badrić (“Nebo”) i Oliver Dragojević i Stjepan Hauser (“Noć nek’ tiho svira”).

Titulu najbolje pjevačice pokušat će, pak, osvojiti Ivana Kindl (“Ljubav u meni ostaje”), Nina Badrić (“Dat’ će nam Bog”) i Tamara Obrovac (“Titanic / Tango i ča ča ča”).

Sve nominacije pogledajte na službenoj stranici Porina.

Linker
11. svibanj 2024 03:36