Anti-age

Nova zvijezda skincare rutine protiv starenja: Obožavaju ga slavne dame, no cijena mu je paprena

Riječ je o prvom medicinskom laserskom uređaju koji se može upotrebljavati kod kuće, pa ne čudi što je postao popularan među holivudskim zvijezdama, ali i influencericama na društvenim mrežama.

Gotovo svake godine svjedočimo razvoju novih tehnoloških inovacija u svijetu ljepote, a ovu će, po svemu sudeći, obilježiti proizvod koji je u kratkom roku izazvao veliku euforiju među beauty entuzijastima. LED maske, mikroiglice i mikrostruja postali su toliko popularni da ih je teško zaobići kada govorimo o njezi kože i borbi protiv starenja, no s ovim će proizvodom navodno skincare dostići jednu potpuno novu razinu. Riječ je o laseru brenda Lyma, prvom medicinskom laserskom uređaju na svijetu koji se može upotrebljavati kod kuće. Zbog toga nije posebno iznenađenje što je postao izrazito popularan među holivudskim zvijezdama kao što su Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow i Hailey Bieber, ali i među influencericama na TikToku. Brend je dosad izbacio nekoliko modela, no ovaj je mjesec je lansirao dosad najjaču verziju popularnog lasera.

@daisyycbj well well well👀 my results using the @LYMA Laser. Buy the laser now and get their full skincare range for free (worth $525) #acnejourney #athomelaser #lyma #beautydevices ♬ original sound - daisy

Lyma Laser Pro kombinira četiri snažna antibakterijska plava LED svjetla s laserskom zrakom kako bi regenerirao kožu na razini stanice. Naime, dok svjetleće diode djeluju na površini kože i ubijaju bakterije, sam laser dopire do dubljih slojeva kože kako bi postigao dugoročne rezultate. Drugim riječima, dosadašnji tretmani djelovali su prije svega lokalno, a ovaj proizvod prekoračuje tu granicu. Svoj učinak može zahvaliti tehnologiji koja je u medicinskim krugovima poznata kao laserska terapija niske razine iliti LLLT, a desetljećima se koristi u liječenju hrskavica, tetiva itd. No pitanje je: Koje točno probleme s kožom ova tehnologija može riješiti?

Brend ističe brojne dobrobiti, od punije kože, uklanjanja hiperpigmentacije, pa sve do zaglađivanja ožiljaka. Naime, laser prodire sve do mišićnih slojeva, gdje može komunicirati s mitohondrijima, poznatim izvorom energije stanica kože, i potaknuti ih da ubrzaju proizvodnju kolagena i elastina. Redovito korištenje tako dovodi do smanjenja upala, učinkovitijeg zacjeljivanja mekog tkiva te glatke i ujednačene kože.

Lyma preporučuje redovitu i dosljednu upotrebu lasera kako bi se postigli najbolji rezultati: Prva tri mjeseca potrebno je koristiti uređaj svaki dan po 15 minuta, nakon čega je dovoljno tretman provoditi dva puta tjedno. Uređaj se može pomicati po cijelom licu ili jednostavno držati na određenim mjestima - mrljama, ožiljcima ili aknama. Tvrde kako ga možete koristiti dok ste na kauču i pritom ne morate imati zaštitne naočale. Preporučuje se prethodno nanijeti emolijentni serum, kremu ili ulje na lice kako bi laser mogao lagano kliziti. Međutim, sve ima svoju cijenu, pa tako i ovaj proizvod, a ova je 2400 eura. Nije malo, no kažu da se dugoročno isplati.

Linker
19. ožujak 2024 09:29