Salma Hayek

 SHUTTERSTOCK
Uzor mnogima

Salma Hayek otkrila kako održava sjajnu liniju i to bez tjelovježbe: "Jako je jednostavno"

Da bi održala vitku liniju, poznata glumica ne bavi se intenzivnim vježbanjem kao većina poznatih - već meditacijom.

Da bi održala vitku liniju, poznata glumica ne bavi se intenzivnim vježbanjem kao većina poznatih - već meditacijom.

Poznata meksička glumica Salma Hayek, najpoznatija je po filmu "Frida", za koji je bila nominirana za Oscara, iznenadila je pratitelje na Instagram profilu novom fotografijom u kupaćem kostimu.

Pedesetsedmogodišnja glumica ima zavidnu figuru, a u jednom intervjuu za Entertainment Tonight rekla je da liniju ne održava intenzivnim vježbanjem, već meditacijom. "Moraš pronaći svoj put. Meni je vježbanje baš tlaka. Zaista je teško biti discipliniran kada je vježbanje u pitanju dok je meditacija jednostavna", objasnila je, dodavši da je meditaciju uvela u svakodnevicu. Iako ne prakticira vježbanje kao većina poznatih, glumica u svoju rutinu voli ubaciti malo plesa da bi ostala u formi.

U epizodi podcasta "Let‘s Talk Off Camera", Salma je iskreno rekla da se zbog zdravstvenih problema počela baviti meditacijom. "Mogu meditirati satima jer zaboravim na vrijeme, jako mi je zabavno. Meditacija nije razmišljanje ni o čemu, već osjećanje energije - kako se ona kreće i pleše u vama. To su različiti osjećaji i senzacije", objasnila je. Dodala je da njezin suprug 61-godišnji biznismen François-Henri Pinault s kojim ima 15-godišnju kćer Valentinu, skeptičan oko svega, a meditaciju ne želi ni osloviti pravim imenom.

Osim meditacije, Hayek prakticira restorativnu ili hatha jogu, a ona se sastoji od niza položaja koji pomažu opustiti tijelo. "Volim jogu i smislila sam rutinu vježbanja koja traje pet minuta, a djeluje na cijelo moje tijelo. Sutradan vas boli sve, ali dok izvodite vježbe, ne osjećate ništa", izjavila je Hayek za američke medije, dodavši da sada više voli svoje tijelo nego kada je bila u tridesetima. "Sviđaju mi se moje godine. U tridesetima sam imala krizu, ali sada sam zahvalna i osjećam se blagoslovljeno. Ipak, starenjem se sve brže umaraš, ali mislim da čovjek zbilja ostari onda kad se prestane baviti sobom", objasnila je meksička glumica.

Što se tiče prehrane, prekrasna glumica nema posebnu restrikciju hrane, već voli uživati u raznim namjernicama koje jede. Također je jednom prilikom rekla da konzumiranje domaćeg soka koji su puni antioksidansa, pomažu u dobrom izgledu i sjajnoj koži, a ujedno joj jačaju i imunitet. Stoga Selma u sokovima koristi proizvode koji su bogati vitaminom C - posebice naranču, a uz nju dodaje kurkumu, crni papar i pasji trn - biljku koja je bogat izvor vitamina C i vitamina b12, a sadrži puno kolagena koji pomaže u razvoju kože, kose i noktiju.

Linker
26. travanj 2024 05:26