Besprijekoran izgled

Zdrava, blistava i sjajna: Ovo je revolucionarni proizvod koji Kim Kardashian koristi za kosu

Kim Kardashian poznata je po čestim promjenama frizure, a zahvaljujući hit proizvodu njezina kosa ostaje neoštećena.

Jeste li se ikada zapitali kako kosa Kim Kardashian uvijek izgleda savršeno? Medijska zvijezda, poznata po svojim eksperimentima s kosom, voli koristiti proizvode danas sve popularnijeg brenda – Olaplex. No nije jedina, ove proizvode koriste i Billie Eilish, Drew Barrymore i Dakota Johnson, a brojni profesionalni stilisti njihov su učinak nazvali revolucionarnim.

Kim je u videu za Allure istaknula da Olaplex osigurava da joj kosa izgleda sjajno i zdravo čak i kada je platinasto plava. "Kada mi je kosa plava, stavljam puno Olaplexa", izjavila je reality zvijezda.

image
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Inače, osnivači brenda Olaplex su Dr. Eric Pressly i Dr. Craig Hawker koji su zajedno izmislili kemijsku komponentu, bez silikona i mineralnih ulja, koja obnavlja oštećene veze u kosi prilikom i nakon kemijskog tretmana. Olaplex je brend nastao u Santa Barbari u Kaliforniji, a osmišljen je kako bi spriječio štetu nastalu bojanjem kose i toplinskim oblikovanjem kao primjerice učestalim ‘peglanjem‘ ili kovrčanjem kose ili pak feniranjem. Ranije je bio dostupan samo u frizerskim salonima, a danas na sreću brojnih ljubiteljica savršene i zdrave kose možemo ga imati u svojim domovima diljem svijeta što je odlična vijest jer upravo Olaplex mnogi smatraju spasiteljem za oštećenu, obojenu, kovrčavu i suhu kosu bez sjaja.

No, kako točno djeluje? Naša se kosa sastoji od proteina (točnije, keratina) koji su povezani disulfidnim vezama. Olaplex formula obnavlja veze u svakom pramenu kose te, djelujući na molekularnoj razini, popravlja, jača i obnavlja izgled i teksturu kose. Formula uključuje patentirani aktivni sastojak koji su razvili znanstvenici svjetske klase i može se primijeniti na sve tipove kose.

image
PRESS

Kim posebno preporučuje Olaplex No.3 Hair Protector koji vraća izvoran zdrav izgled oštećenoj kosi. "Ako ga nanesete prije spavanja kada vam je kosa jako oštećena, stvarno djeluje. Primjećujem veliku razliku!", izjavila je Kim.

Međutim, kako Olaplex proizvodi s cijenom od oko 30-tak eura ne predstavljaju baš najjeftiniju opciju za njegu kose, dobro bi ih bilo potražiti na sniženju za vrijeme Black Fridaya, 24. studenog, na stranicama njemačkog Amazona ili preko platforme ASOS.

Linker
20. travanj 2024 18:42