DENIM VERZIJA

Zaboravite na klasičan baloner, nosi se - traper: Ovo su naši prijedlozi

Sad je već itekako jasno da će 2023., u modnom smislu, ostati upamćena kao godina trapera. Započeli smo u proljeće sa suknjama, a sad su na scenu trendova ušetali traper baloneri.

Odavna smo ovladali jesenskim modnim diktatima koji nalažu posjedovanje kožne jakne i klasičnog, bež balonera koji će se s lakoćom uklapati u većinu svakodnevnih kombinacija. No klasika i capsule komadi, koliko god da su nužni u svakoj garderobi, rijetko nude mogućnost dobre stilske igre i isticanja u masi. Tražite li upravo jedan takav komad za ovu jesen - pronaći ćete ga u traper baloneru.

Istovremeno dovoljno jednostavan da se s lakoćom spaja s većinom komada koji se već nalaze u vašoj garderobi, ali i upečatljiv da vas istakne u masi gotovo jednako odjevenih. Osobito je interesantan u tipičnom predimenzioniranom kroju balonera koji daje toliko tražen casual izgled zbog kojeg ćete ga jednako dobro moći nositi i uz omiljeni par tenisica, ali i čizama na visoku potpeticu. Ova odlika ista je kao i kod klasična balonera, međutim, nosite li traper baloner zakopčanim i dobro stegnutim u struku odavat će dojam traper košulje-haljine što mu omogućuje imitaciju cijele odjevne kombinacije.

image

Street style Pariz 2023.

CHIARA MARINA GRIONI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Ipak, uzmete li za inspiraciju vodeće trendove s Tjedna mode u Parizu čiji street style obiluje nonšalantnim, ali istovremeno chic kombinacijama, traper baloner ćete slagati u denim on denim lookove koji su i dalje jednako traženi kao ovog proljeća. Opcija spajanja traper komada je bezbroj, želite li se osjećati potpuno opušteno baloneru dodajte trenutno najpopularnije slouchy, baggy ili wide leg traperice koje ćete pak spojiti s bazičnom bijelom majicom ili topom te tenisicama ili čizmama po izboru. S druge pak strane, kad težite postići malo elegantnije traper izdanje dodajte mu suknju u duljini koja najviše odgovara vašem stilu i prigodi za koju se odijevate.

image

Pull&Bear (59,99 €)/Mango (49,99 €)/Acne Studios;Net-a-Porter (1200 €)

PROMO

Koliko je trenutno popularan traper baloner dokazuje činjenica da se po barem jedan primjerak nalazi u ponudi svakog high street brenda. Na biranje su nam tako ponudili gotovo svaku zamislivu nijansu trapera - od svijetlih tonova plave, preko modre klasike, sve do sivih i tamnih, gotovo pa crnih, varijanti. Osim toga, baš kao i klasičan bež baloner, i traper inačice možete pronaći u dugačkim, ali i kraćim modelima što daje opciju za baš svaki stil i ženu.

image

The Mannei;Farfetch (490 €)/Massimo Dutti (79,95 €)/Zara (59,95 €)

PROMO

I iako je riječ o trendu koji bi, po samoj prirodi pojma, u nekom trenutku trebao postati trash jako je mala vjerojatnost da će traper baloner tako skoro (ako i uopće) ući u tu kategoriju. Dapače, uzmemo li traper jaknu kao referencu, i on bi vrlo lako mogao i nakon što izađe iz faze trenda ostati prisutan kao staple komad. Osobito zato što ima sposobnost podizanja bazičnih kombinacija koji se u hladnijim mjesecima uglavnom baziraju na crnim ili bež tonovima. A osim sposobnosti razbijanja monotonije odličan je i u kontrastnim spojevima poput onih s trenirkom koji će, upravo zbog svoje neočekivanosti, biti izvrstan način iskakanja iz kalupa jesenskih outfita.

image

Stradivarius (59,99 €)/Pull&Bear (59,99 €)/Bershka (69,99 €)

PROMO
Linker
15. travanj 2024 01:22