slavna beretka

Antonija Ćosić i Duška Stepanov znaju kako nositi vječni klasik koji nikad ne izlazi iz mode

Jedan od hit komada svake zime je svakako beretka. Kapa je to koja iz sezone u sezonu osvaja na ulicama diljem svijeta.

Niske temperature definitivno su vrijeme u godini kada modni dodaci ne samo da obogaćuju naše kombinacije, već postaju nezamjenjivi saveznici u borbi protiv kiše i snijega. Njihova uloga nije samo praktična, već i estetski važna. Dobar modni dodatak itekako može podići cijelu kombinaciju. Jedan od hit komada svake zime je svakako i beretka. Kapa je to koja iz sezone u sezonu osvaja na ulicama diljem svijeta.

Podrijetlo beretke može se pratiti sve do srednjeg vijeka, kada su slični stilovi kapa nosili pastiri u planinskim regijama Europe, poput Baskije i Pireneja. Praktičnost ovog oblika kape omogućavala je udobnost i zaštitu od vremenskih uvjeta.

Tijekom 19. i 20. stoljeća, beretka je postala prepoznatljiv modni simbol, osobito u Francuskoj. Postala je popularna među umjetnicima, piscima i intelektualcima, stvarajući svojevrsnu vezu između kreativnosti i stila. Francuski slikar Henri Matisse i modna ikona Coco Chanel samo su neki od poznatih ljubitelja beretke koji su doprinijeli njezinoj afirmaciji u svijetu mode.

Naglašena doza pariškog šarma koja je oduvijek krasila beretke čini ih neodoljivim izborom za elegantan izgled. Bez obzira birate li klasičnu vunu ili eksperimentirate s novim materijalima, pružit će vam dozu stila koja se lako uklapa u različite modne kombinacije.

Beretke su više od modnog dodatka – postale su izraz osobnog stila, a to jako dobro zna i Antonija Ćosić koja je zagrebačkom špicom prošetala upravo s beretkom. Čak se i modno uskladila s prijateljicom Duškom Stepanov. Glavne zvijezde njihovih stylinga bile su upravo beretke koje su im odlično stajale.

image
JOSIP MOLER CROPIX
image
JOSIP MOLER CROPIX
image
JOSIP MOLER CROPIX

A nisu samo one odabrale kape ili šešire koji podižu kombinaciju. Naime, ove subote defitinitivno su vladale kape i šeširi svih oblika, boja, ali i materijala. Od krznenih šubara pa do vunenih kapa i šešira, nosilo se doista svašta. U nastavku smo izdvojili nekoliko upečatljivih stylinga.

image
JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX
image


JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX CROPIX
image
JOSIP MOLER/CROPIX CROPIX
Linker
01. travanj 2024 03:14