Biljana Blivajs CROPIX
Svi se mogu uključiti

Massimo diže glazbene krugove na noge: 'Ne dozvolite da vama zavlada panika i negativa'

Domaći glazbenik na svom je Instagramu pozvao sve kolege i prijatelje da u ova krizna vremena dijele pozitivne poruke i ljude obasipaju glazbom - umjetnošću koja nam uvijek pomaže u teškim trenucima.

Domaći glazbenik na svom je Instagramu pozvao sve kolege i prijatelje da u ova krizna vremena dijele pozitivne poruke i ljude obasipaju glazbom - umjetnošću koja nam uvijek pomaže u teškim trenucima.

Situacija oko pandemije koronavirusa svakim danom je sve ozbiljnija pa je najpametnija stvar koju možemo učiniti dok se stvar ne smiri - ostati kod kuće kako bismo zaštitili i sebe i druge. Naravno da znamo da je stanje neizvjesno, no to nikako ne znači da bismo trebali paničariti jer od panike, ističu i stručnjaci, nema koristi. Umjesto toga treba pokušati racionalno razmišljati i postupati.

S time se slaže i domaći glazbenik Massimo Savić koji je na svojem Instagram profilu pokrenuo hvalevrijednu inicijativu #glazbomprotivpanike kojom želi učiniti uptavo to - spriječiti širenje nepotrebne panike, a u tome će nam pomoći glazba, za koju svi znamo da liječi srce, tijelo, um i dušu.

Massimo je pozvao sve svoje kolege i prijatelje da preko društvenih mreža šalju pozitivne poruke u trenutnom kaosu zbog koronavirusa.


Odao poštovanje i zahvalu medicinskom osoblju

"Ostani tu. Od svih pjesama najprikladnija za ovaj trenutak u kojem je jedino dobro to što nas uči da moramo brinuti o drugima više nego o samima sebi. Ostanite doma. Slušajte glazbu. Jedno je sigurno, ona nam svima pomaže da se osjećamo bolje. Od danas na storyju svaki dan ide link na jednu pjesmu po našem izboru za vas. I tako će biti dok ovo ludilo ne prođe. Ako i sami snimite neku svoju izvedbu, pošaljite, rado ćemo podijeliti. Mi glazbenici vam ne možemo davati upute što trebate činiti. Ovo je situacija u kojoj svi trebamo slušati isključivo upute Kriznog stožera i stručnog medicinskog osoblja koje zaslužuje veliko poštovanje i zahvalnost", poručio je glazbenik.

Zagreb, 301119.
Grmoscica.
The Voice, show na HRT-u reportaza.
Massimo Savic, pjevac.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
CROPIX
Massimo Savić

"Ono što mi glazbenici možemo, kad ste nam već okupljeni ovdje, jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative. I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći.

Družit ćemo se ponovo na koncertima, a do tada sviramo i/ili pjevamo u svoja četiri zida.

A može i na balkonima i prozorima kao dragi nam susjedi Talijani. Pozvani su naravno, i drugi kolege i kolegice da se uključe da među toliko teških i negativnih objava na društvenim mrežama uguramo glazbu kao ono lijepo i pozitivno. Borimo se", dodao je Massimo.


Već mu se priključuju i drugi glazbenici

Njegovoj inicijativi već se pridružila nekolicina glazbenika poput Ivane Kindl, Ivana Dečaka, ekipe iz benda Pavel, zatim Tony Cetinski, Mirna Škrgatić, Igor Geržina, Teo Grčić, ali i mlada nada hrvatske glazbene scene - Vinko Ćemeraš, pobjednik glazbenog talent showa The Voice Hrvatska. Dok su neki od njih podijelili pjesme koje vole slušati, drugi su zapjevali i zasvirali u svoja četiri zida. Bravo!

Čitajte i:

I influenceri 'zajahali na valu' koronavirusa: od prikupljanja milijuna do dijeljenja sapuna

Ispovijest supruge sportaša iz Italije: 'Ovo je pakao, a još prije nekoliko dana je sve bilo normalno'

Koronavirus ubio društveni život. Veliki koncert otkazala Vesna Pisarović, Škoro, odgođen Bob Geldof...

Linker
26. travanj 2024 15:02